Φωτιά στην Λέσβο: Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Εκκενώνονται περιοχές

Θεσσαλονίκη φωτιά

Η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στη Νότια Λέσβο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με την καταστροφή στο νησί του Αιγαίου να είναι ανυπολόγιστη. Μάλιστα, σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας ,η μεγάλη φωτιά ξέφυγε δυτικά και βρίσκεται μεταξύ Βρίσας και Βατερών, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή ξέφυγε . Η κατάσταση στην […]

Η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στη Νότια Λέσβο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με την καταστροφή στο νησί του Αιγαίου να είναι ανυπολόγιστη.

Μάλιστα, σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας ,η μεγάλη φωτιά ξέφυγε δυτικά και βρίσκεται μεταξύ Βρίσας και Βατερών, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή ξέφυγε .

Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται αρκετά κρίσιμη με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες για να μην κινδυνέψει και πάλι ο οικισμός των Βατερών, με τους αρμόδιους να αποφασίζουν την Κυριακή να προχωρήσουν και στην εκκένωση της Βρίσας.

Αρχικά η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, ωστόσο στη συνέχεια με την αλλαγή των δυνατών ανέμων οι φλόγες μπήκαν στον οικισμό και έκαψαν τα πρώτα σπίτια. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά πλέον καίει ανάμεσα στις περιοχές Βατερά και Βρίσα.

Στο σημείο βρίσκονται 81 Πυροσβέστες με 20 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 6 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Διαβάστε επίσης
Tραγωδία στη Μυτιλήνη: Τέσσερις νεκροί από το νέο ναυάγιο βάρκας

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και η Αστυνομία με περισσότερους από 60 αστυνομικούς.

Η φωτιά χθες Σάββατο έφτασε μέχρι τη θάλασσα και χρειάστηκε η επέμβαση του Λιμενικού για τη διάσωση εννέα ατόμων, ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά. Για προληπτικούς λόγους, χθες Σάββατο απομακρύνθηκαν περισσότερα από 450 άτομα από δυο ξενοδοχειακές μονάδες, μία τουριστική επιχείρηση και 92 σπίτια.

Σε συνεννόηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, στο νησί μετέβη ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, προκειμένου να συντονίσει τις υπηρεσίες του υπουργείου που εδρεύουν στη Μυτιλήνη, να καταγράψει άμεσα ζημιές και να δρομολογήσει ενέργειες για αποδέσμευση πόρων για γρήγορη αποκατάσταση των πυρόπληκτων.

Το πρωί της Κυριακής είχε προγραμματιστεί να φτάσουν στη Μυτιλήνη πέντε δασοπυροσβεστικά οχήματα με 20 στελέχη, προκειμένου να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς, επικουρούμενοι από τα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

Φωτογραφία αρχείου