Αγιο Ορος: Κρουαζιέρα στα ιερά νερά του Αθω και τις ιστορικές Μονές (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Κρουαζιέρα Αγιο Ορος καλοκαίρι

Ζήστε μία ανεπανάληπτη εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη

Αν θέλετε να βιώσετε κάτι μοναδικό στα καταγάλανα νερά της χερσονήσου του Αθω, να θαυμάσετε την άγρια φύση, το καταπράσινο τοπίο, το βουνό και τα μοναστήρια με την μακραίωνη ιστορία, τότε μία κρουαζιέρα στο Αγιο Ορος, αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Η κρουαζιέρα στο Αγιο Ορος δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, άνδρες αλλά και γυναίκες, να βιώσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία και να θαυμάσουν από μία διαφορετική οπτική γωνία την αθωνική πολιτεία και το υπέροχο φυσικό τοπίο της χερσονήσου του Αθω.

Μονή Δοχειαρίου Αγιο Ορος Κρουαζιέρα

Το Περιβόλι της Παναγίας αποτελεί έναν τόπο μοναδικής αξίας για τον Ορθόδοξο κόσμο και όχι μόνο, και όλοι θέλουν να το επισκεφθούν τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή τους.

Προσελκύει κόσμο από κάθε γωνιά του πλανήτη και για πολλούς αποτελεί ένα ταξίδι ζωής.

Ο μοναστικός βίος, η ομορφιά του τοπίου, η αρχιτεκτονική των μονών και το απέραντο γαλάζιο συνθέτουν ένα εκπληκτικό σκηνικό που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί.

Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγιο Ορος

Αγιο Ορος: Το λίκνο της Ορθοδοξίας

Το Αγιο Ορος αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό προσκύνημα της Ορθοδόξου εκκλησίας μετά τους Αγίους Τόπους ενώ από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Βρίσκεται στην ανατολική χερσόνησο της Χαλκιδικής με το Ορος Αθως να στέκει αγέρωχο στα 2.033 μέτρα. Δεν έχει ποτάμια ή λίμνες, αλλά η θάλασσα αποτελεί το φυσικό σύνορο εκτός τη στενή λωρίδα γης στα βόρεια.

Μονή Παντελεήμονος Αγιο Ορος

Στα 1.000 και πλέον χρόνια από τη δημιουργία της πρώτης μονής, το Αγιο Ορος αποτελεί το πνευματικό κέντρο της χριστιανοσύνης.

Η Αθωνική Πολιτεία αποτελείται από είκοσι Ιερές Μονές με μεγάλη ιστορία και κειμήλια ανεκτίμητης αξίας.

Παράλληλα, πρόκειται για το μοναδικό σημείο στον κόσμο όπου η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε άνδρες, ενώ η μοναδική γυναίκα που το επισκέπτεται είναι η Υπεραγία Θεοτόκος.

Ουρανούπολη Χαλκιδική

Η Ουρανούπολη είναι η πιο κοντινή κατοικημένη περιοχή πριν τον Αθωνα, η οποία αναπτύσσεται παράλληλα με την παρουσία των 20 μοναστηριών και τις 12 σκήτες της χερσονήσου.

Το όμορφο παραλιακό χωριό, δέχεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους επισκέπτες που ετοιμάζονται να μεταβούν στο Αγιο Ορος μέσω θαλάσσης.

Ανεπανάληπτη εμπειρία η Κρουαζιέρα στο Αγιο Ορος με την Athos Sea Cruises

Εκτός από τους ταξιδιώτες, που επισκέπτονται τον Αθωνα ως προσκυνητές και διαμένουν εκεί για μερικές ημέρες, υπάρχουν και άλλοι που επιλέγουν την κρουαζιέρα, για να θαυμάσουν την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και της ιστορίας μας καθώς και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της χερσονήσου.

Μία κρουαζιέρα που αποτελεί από μόνη της μία ανεπανάληπτη εμπειρία στα ευλογημένα νερά του Αγίου Ορους και δίνει τη μοναδική ευκαιρία και στις γυναίκες να δουν, να θαυμάσουν και να αισθανθούν την πνευματική αύρα τούτου του τόπου.

athos sea cruises κρουαζιέρα Αγιο Ορος πλοίο

Η καλύτερη επιλογή για να απολαύσετε μία κρουαζιέρα στην Χερσόνησο του Αθω, με απόλυτη ασφάλεια και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, είναι Athos Sea Cruises.

Η Athos Sea Cruises εδώ και 65 χρόνια ταξιδεύει στις θάλασσες του Σιγγιτικού κόλπου, προσεγγίζοντας τη χερσόνησο του Αθω με εκατοντάδες επισκέπτες από όλο το κόσμο.

Με τα δύο σύγχρονα πλοία της, τον «Καπετάν Φώτη» και την «Ιωάννα», έχετε τη δυνατότητα να δείτε από κοντά Mονές και σκήτες, να ταΐσετε τους γλάρους και να μαγευτείτε από το μοναδικό, σχεδόν καθημερινό, σόου που χαρίζουν τα δελφίνια.

Με δύο καθημερινές κρουαζιέρες (αναχώρηση στις 10:30 και 14:00 από την Ουρανούπολη) διάρκειας τριών ωρών μπορείτε να απολαύσετε μαγευτικές στιγμές και να εξερευνήσετε τη νοτιοδυτική πλευρά του Αγίου Ορους.

athos sea cruises κρουαζιέρα Αγιο Ορος πλοίο

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας θα μπορέσετε να δείτε τις Μονές Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Παντελεήμονας (Ρωσική Μονή), Ξηροποτάμου, τη Δάφνη το κεντρικό λιμάνι του Αγίου Ορους, την Ιερά Μεγίστη Μονή Σίμωνος Πέτρας, τη Μονή Γρηγορίου, τη Μονή Διονυσίου και τη Μονή Αγίου Παύλου. Επίσης, θα δείτε τη Νέα Σκήτη και την Σκήτη της Αγίας Αννας.

Η Athos Sea Cruises δίνει τη δυνατότητα σε όσους την επιλέξουν να έχουν μια σειρά από παροχές που περιλαμβάνουν την ξενάγηση σε πολλές γλώσσες, εξοπλισμό ασφαλείας, ναυτιλιακή ασφάλεια, φόρους, κόστος καυσίμων, ειδικά τέλη λιμενικών αρχών και tablet με ηχητικό οδηγό για όσους δε θα ακούσουν την ξενάγηση στη γλώσσα τους.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στο Αγιο Ορος μπορείτε επίσης να αγοράσετε αναμνηστικά από το πλοίο ή να απολαύσετε από το σνακ – μπαρ οποιοδήποτε ρόφημα.

athos sea cruises κρουαζιέρα Αγιο Ορος πλοίο

Μπορείτε να πάρετε τα εισιτήρια σας από τα επίσημα πρακτορεία της εταιρείας, είτε να τα κλείσετε online, είτε να τα αγοράσετε στο πλοίο. Κρατήσεις μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά στο (0030) 6986107451.

INFOS

Athos Sea Cruises
Τηλέφωνα: (+30) 2377071606, 2377071071, 6986107451

Facebook
Instagram

Οι Μονές που θα δείτε κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας

Μονή Δοχειαρίου

Μονή Δοχειαρίου Αγιο Ορος Κρουαζιέρα

Ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τον μοναχό Ευθύμιο, μαθητή του αγίου Αθανασίου του Αγιορείτη. Είναι αφιερωμένη στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και αποτελεί τη 10η κατά σειρά στην ιεραρχία των μοναστηριών της αθωνικής Πολιτείας, καθώς και την έβδομη παλαιότερη. Η ονομασία της οφείλεται στην ιδιότητα του δοχειαρίου – αποθηκάριου που εξασκούσε ο Ευθύμιος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη μονή Μεγίστης Λαύρας, υπό τον Αθανάσιο.

Μονή Ξενοφώντος

Μονή Ξενοφώντος Αγιος Ορος Κρουαζιέρα

16η στην ιεραρχική τάξη των αγιορείτικων μονών, ιδρύθηκε λίγο πριν το 998. Με σιγίλλιο του Πατριάρχη Γαβριήλ Δ΄ έγινε κοινοβιακή το 1784 και έκτοτε λειτουργεί μέχρι σήμερα. Η σημερινή μορφή της μονής είναι αποτέλεσμα σειράς επισκευών και επεκτάσεων που ολοκληρώθηκαν στο τέλος περίπου του 18ου αιώνα. Η Μονή Ξενοφώντος έχει δύο Καθολικά τιμώμενα στον Άγιο Γεώργιο. Το παλαιότερο είναι από τα μικρότερα του Αγίου Όρους.

Μονή Παντελεήμονος

Μονή Παντελεήμονος Αγιο Ορος Κρουαζιέρα

Το επονομαζόμενο και ρώσικο μοναστήρι κατατάσσεται 19ο στην ιεραρχική τάξη. Ιδρύθηκε στις αρχές του 11ου αι., αρχικά στη θέση Παλαιομονάστηρο. Πυρπολήθηκε τον 13ο αι. και στη συνέχεια τέθηκε υπό την προστασία των Σέρβων Βασιλέων. Τον 17ο αι. περιέπεσε σε παρακμή. Το σημερινό μοναστήρι χτίστηκε το 1765. Στο μεγάλο καμπαναριό κατασκευής 1893, η μεγάλη καμπάνα έχει βάρος 13 τόνους.

Μονή Ξηροποτάμου

Είναι η όγδοη στην ιεραρχική τάξη των αγιορείτικων μονών και ιδρύθηκε από τον μοναχό Παύλο Ξηροποταμινό που μόνασε την εποχή του Οσίου Αθανασίου τον Αθωνίτη, (τέλη του 10ου αιώνα). Η ακμή της οφείλεται στους Παλαιολόγους. Στη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατά τον 16ο αιώνα στη Μονή αυτή στάθηκε μέγας ευεργέτης ο Σουλτάνος Σελίμ Β΄ που τη νίκη του εναντίον των Μαμελούκων της Τυνησίας, κατόπιν θαυματουργού εμφάνισης σαράντα πολεμιστών, την απέδωσε στους Αγίους τεσσαράκοντα μάρτυρες, προστάτες της Μονής. Μεταξύ των κειμηλίων που φυλάσσονται στο Καθολικό συμπεριλαμβάνεται το μεγαλύτερο τεμάχιο Tιμίου Ξύλου που υπάρχει στον κόσμο.

ΙΜΜ Σίμωνος Πέτρας

Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγιο Ορος

Πρόκειται για τη 13η στην ιεραρχική τάξη των αθωνικών μονών αλλά η εικόνα της είναι η πιο εντυπωσιακή απ’όλες. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων από τη θάλασσα πάνω σε βράχο από γρανίτη. Η μονή είναι ένα από τα τολμηρότερα οικοδομήματα της βυζαντινής μηχανικής, καθώς αποτελεί ένα επταώροφο πυργωτό κτίριο. Το Καθολικό της μονής είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Χριστού.

Μονή Γρηγορίου

Μονή Γρηγορίου Αγιο Ορος

Είναι η 17η στην ιεραρχική τάξη των μονών. Σύμφωνα με χειρογραφικό κώδικα ιδρύθηκε λίγο πριν από τα μέσα του 14ου αιώνα (1310). Ιδρυτής της είναι ο Οσιος Γρηγόριος ο νέος επονομαζόμενος, ησυχαστής μαθητής του Αγίου Γρηγορίου Σιναΐτη. Επειτα από μια τρομακτική επιδρομή που σημειώθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα η Μονή ανάκαμψε δύο αιώνες μετά, για να δοκιμαστεί ξανά στην Επανάσταση του 1821 όπου και η σημερινή της ακμή ξεκίνησε μόλις στις αρχές του 20ου αιώνα.

Μονή Διονυσίου

Κατατάσσεται πέμπτη στην ιεραρχική τάξη των αγιορείτικων μονών. Ιδρύθηκε από τον Οσιο Διονύσιο τον εκ Κορησού Καστοριάς Είναι κτισμένη σε απόκρημνο παραθαλάσσιο βράχο ύψους 80 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, δίπλα στο λεγόμενο «αεροπόταμο» (μεγάλη κατεβασιά). Στο Καθολικό της μονής βρίσκεται το θολωτό παρεκκλήσιο της Παναγίας του Aκαθίστου, με τοιχογραφίες του ζωγράφου Mακαρίου του 1615, όπου φυλάσσεται η ομώνυμη εικόνα της Παναγίας, έργο του Eυαγγελιστή Λουκά.

Μονή Αγίου Παύλου

Μονή Παύλου Αγιο Ορος

Η 14η στην ιεραρχική τάξη των μονών του Αγίου Όρους, η Μονή Αγίου Παύλου είναι η νοτιότερη της δυτικής ακτής του χερσονήσου του Αθω. Ιδρυτής είναι ο Παύλος ο Ξηροποταμινός, ο οποίος αρχικά ίδρυσε τη μονή Ξηροποτάμου κοντά στη Δάφνη. Ο ίδιος λίγο πριν το τέλος της ζωής του, ανέγειρε νέα μονή – τη σημερινή Αγίου Παύλου – στη τωρινή της θέση, αλλά με το όνομα Ξηροποτάμου. Μετονομάστηκε σε Μονή Αγίου Παύλου το 1108. Aπό τα πολλά κειμήλια της μονής εδώ ξεχωρίζουν δύο τεμάχια Tιμίου Ξύλου, και ασημένιες θήκες με τα δώρα των μάγων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.