Εναλλακτική απόδραση στην Αγία Φωτεινή και Φωτίδα στα Πλανά (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Αγία Φωτεινή Πλανά Χαλκιδικής Χαλκιδική

Ανακαλύψτε ένα υπέροχο και καταπράσινο περιβάλλον στα ορεινά της Χαλκιδικής

Οι αμέτρητες παραλίες στη Χαλκιδική «κλέβουν» το καλοκαίρι τις εντυπώσεις, ο Νομός όμως έχει να επιδείξει και άλλες τόσες φυσικές ομορφιές και στην ορεινή πλευρά του.

Μία εναλλακτική πρόταση στη Χαλκιδική, για όσους αγαπάνε τη φύση, το πράσινο, αλλά και τα νερά αποτελεί η περιοχή της Αγίας Φωτεινής έξω από το χωριό Πλανά.

περιοχή Αγία Φωτεινή και Φωτίδα στα Πλανά Χαλκιδικής

Ενας υπέροχο φυσικό περιβάλλον, γύρω από το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής και Φωτίδας, εκεί όπου κυλάει ένας παραπόταμος και δημιουργεί μία μικρή λιμνούλα.

περιοχή Αγία Φωτεινή και Φωτίδα στα Πλανά Χαλκιδικής

Μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, θα συναντήσετε και τον ποταμό Χαβρία ή αλλιώς το ποτάμι της Ορμύλιας, που είναι και το μεγαλύτερο ποτάμι της Χαλκιδικής και πηγάζει, κυρίως, από τους ορεινούς όγκους του Χολομώντα και του Στρατωνικού όρους, βόρεια και του Κάκαβου, διασχίζει ήρεμα την κεντρική Χαλκιδική και εκβάλλει στον Τορωναίο Κόλπο.

περιοχή Αγία Φωτεινή και Φωτίδα στα Πλανά Χαλκιδικής

Απολαύστε το καταπράσινο τοπίο και τη δροσιά των δέντρων, περπατήστε δίπλα στο ποτάμι, χαλαρώστε με τον ήχο του νερού και το κελάηδισμα των πουλιών, βγάλτε φωτογραφίες τα αγριολούλουδα και επισκεφθείτε το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής και Φωτίδας, που χτίσθηκε το 1864, όπως μαρτυράει και η επιγραφή του.

Διαβάστε επίσης
Χαλκιδική: Αίσιο τέλος με τον 55χρονο ψαροντουφεκά

Για τους λάτρεις της φύσης, η περιοχή της Αγίας Φωτεινής αποτελεί έναν καταπράσινο παράδεισο, που θα σας αποζημιώσει για την επιλογή σας.

Στο εκκλησάκι φυσικά τελούνται θείες λειτουργίες ενώ στις 19 και 20 Αυγούστου γίνεται και ένα όμορφο πανηγύρι, και ο περίβολος κατακλύζεται από κόσμο, πλούσια εδέσματα και παραδοσιακά προϊόντα.
Η μνήμη της Αγίας Φωτεινής και Φωτίδας εορτάζεται στις 26 Φεβρουαρίου.

περιοχή Αγία Φωτεινή και Φωτίδα στα Πλανά Χαλκιδικής

Το χωριουδάκι Πλανά

Η Πλανά ή τα Πλανά, είναι ένα μικρό χωριό της Χαλκιδικής, που βρίσκεται σε υψόμετρο 130μ., 22 χιλιόμετρα από τον Πολύγυρο. Λειτουργεί νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο ενώ ιδιαίτερα ενεργός είναι ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού, που καταφέρνει να διατηρήσει το παραδοσιακό χρώμα του οικισμού.

περιοχή Αγία Φωτεινή και Φωτίδα στα Πλανά Χαλκιδικής

Οπως προαναφέραμε, πολύ κοντά στο χωριό βρίσκεται και ο ποταμός Χαβρίας, ο ζωοδότης της Χαλκιδικής καθώς και ο λόφος του «Αξαντά», με την περιοχή «Ξινονέρι», όπου υπάρχει πηγή ξινού νερού.

Μία εναλλακτική απόδραση στα ορεινά της Χαλκιδικής που δεν υπάρχει περίπτωση να μην την απολαύσετε!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *