Καταρράκτης Αγίας Βαρβάρας, Παρανέστι: Ταξιδέψτε με τον ήχο του νερού και απολαύστε τη μαγεία του τοπίου! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Για τους τολμηρούς ενδείκνυνται οι δροσερές βουτιές στη λίμνη

Σε έναν τόπο μαγικό και ονειρεμένο, όπου η φύση έβαλε τα καλά της, δεν μπορεί παρά να αντικρίσετε εικόνες αξέχαστες, που «ξυπνάνε» και παρασέρνουν όλες σας τις αισθήσεις.

Η βουή του νερού, όπως πέφτει από τον καταρράκτη, ύψους 15μ., η «στάση» και η ηρεμία του όταν πια «ξεκουράζεται» στη μικρή λίμνη με διάμετρο περίπου 25μ. αλλά και η ροή του, όταν συνεχίζει το μακρύ του ταξίδι, σχηματίζοντας ξανά το ρέμα της Βαρβάρας, που λίγο παρακάτω ενώνεται με το Αρκουδόρεμα. Ολα αυτά στην παρανέστια γη, στην ορεινή περιοχή της Δράμας, και συγκεκριμένα, στον καταρράκτη της Αγίας Βαρβάρας, κοντά στον οικισμό Διπόταμα.

Ανήκει στο Δασικό Σύμπλεγμα Τραχωνίου – Διποτάμων και Δρυμού (δάσος Λεπίδα) και περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση από σκλήθρα, δρυς και ιτιές.

Τα νερά του καταρράκτη προέρχονται από το ρέμα της Βαρβάρας ενώ στη μικρή και πανέμορφη λίμνη που σχηματίζουν, φιλοξενούν πέστροφες, αυτές με τις ροζ βούλες, καβούρια του γλυκού νερού καθώς και μικρά νερόφιδα. Λιβελούλες πετάνε στον αέρα, σαλαμάνδρες λιάζονται πάνω στις μεγάλες ποταμίσιες πέτρες ενώ ο ήλιος «παλεύει» να εισχωρήσει μέσα από τα καταπράσινα φυλλώματα των δέντρων.

Διαβάστε επίσης  Θρήνος στις Ενοπλες Δυνάμεις: 40χρονος στρατιωτικός με καταγωγή από την Δράμα κατέρρευσε ενώ αθλούνταν

Μπάνιο, πικ νικ και καθαρός αέρας

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε σ’ αυτό το περιβάλλον και να μην αγαλλιάσει η ψυχή σας. Το καλοκαίρι τα δροσερά νερά του και ο ίσκιος των δέντρων του, αποτελεί πραγματικά μία όαση. Οι πιο τολμηροί απολαμβάνουν το μπάνιο τους στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης ενώ άλλοι, «μαγεύονται» από το τοπίο που απολαμβάνουν ψηλά από τον καταρράκτη.

Ο ευρύτερος χώρος έχει διαμορφωθεί ως χώρος αναψυχής από το Δασαρχείο, κάνοντας το σημείο ιδανικό για απόδραση. Στην όχθη της λιμνούλας έχουν τοποθετήσει ξύλινα παγκάκια για να ξαποστάσετε και να απολαύσετε τη θέα ενώ τα μικρά μονοπάτια πέριξ της λίμνης σας προσφέρουν αξέχαστες συγκινήσεις. Σε επιλεγμένα σημεία υπάρχουν και ξύλινα τραπέζια πικνίκ.

Αφουγκραστείτε τους ήχους της φύσης, εισπνεύστε τον καθαρό αέρα, θαυμάστε το ειδυλλιακό τοπίο και δε θα χάσετε…

Πως θα πάτε

Κατευθυνθείτε βόρεια από το Παρανέστι προς Αρκουδόρεμα και έπειτα από 7 χιλιόμετρα, στη διασταύρωση Πρασινάδας, ακολουθείστε ευθεία το δρόμο προς Διπόταμα, όπου στα 6 χιλιόμετρα δεξιά θα συναντήσετε τον καταρράκτη της Αγίας Βαρβάρας. Για λίγα μέτρα η άσφαλτος γίνεται χωματόδρομος, αφήνετε το αμάξι και αφού περάσετε πάνω από ένα ξύλινο γεφυράκι το ρέμα, συνεχίζετε σε μονοπάτι και σε 10 λεπτά είστε στον καταρράκτη.