Μία εναέρια βόλτα στο Παρανέστι και στο Νέστο Ποταμό (Βίντεο από drone & ΦΩΤΟ)

Παρανέστι

Ενας τόπος μαγικός και ονειρεμένος, όπου η φύση επέλεξε να να «χτίσει» το βασίλειό της

Ενας τόπος μαγικός και ονειρεμένος, όπου η φύση επέλεξε να να «χτίσει» το βασίλειό της

Παρανέστια γη! Μία γη φιλόξενη και άκρως φιλική προς τον επισκέπτη, που του υπόσχεται αμέτρητες εκπλήξεις και άλλες τόσες συγκινήσεις. Παρθένα φύση, περιπέτεια, αδρεναλίνη και ατέλειωτο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.

Επισκεφθείτε το Παρανέστι και τη γύρω περιοχή και απολαύστε τη φιλοξενία των ευγενικών κατοίκων της, ανακαλύψτε το «Μεγάλο Δάσος», το μοναδικό παραποτάμιο δάσος στην Ελλάδα και δοκιμάστε όλες τις δραστηριότητες που προσφέρονται στο «Ποτάμι της Ζωής», όπως αποκαλούν το Νέστο.

Πρόκειται για ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας… Πηγάζει από τα όρη Ρίλα της Βουλγαρίας, ενώ εκβάλλει στο Θρακικό Πέλαγος, αφού πρώτα έχει διασχίσει τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Ροδόπης και το όρος Φαλακρό. Ο Νέστος (Βουλγαρικά: Места, Μεστα) οριοθετεί τα σύνορα ανάμεσα στη Μακεδονία και τη Θράκη και τους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, έχοντας πρώτα διατρέξει το νομό Δράμας.

Ο ρους του σε ταξιδεύει σε μέρη φανταστικά και ονειρεμένα. Αγρια πανέμορφη φύση, με καταπράσινα δάση, πλούσια βλάστηση, σπάνια χλωρίδα και πανίδα, προστατευόμενους υγροβιότοπους, γραφικά χωριουδάκια, όμορφα μονοπάτια, γιοφύρια και καταρράκτες. Αν ακολουθήσετε τη μοναδική διαδρομή του να είστε προετοιμασμένοι για εκπλήξεις και συγκινήσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες και όμοιές τους δε θα έχετε ζήσει!

Διαβάστε επίσης  Ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί στην Ελλάδα για το καλοκαίρι

Και να ήταν μόνο αυτά… Αυτή την εποχή το Παρανέστι προσφέρεται για μία ξεχωριστή απόδραση για παρέες που θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια αλλά και γι’ όλη την οικογένεια. Πεζοπορίες, jeeping, ποδήλατο βουνού, τοξοβολία, climbing wall (τείχος αναρρίχιση), zip line και για τους πιο τολμηρούς, paragliding, rafting και canoe-kayak.

Το Life-Events.gr σας προσφέρει μία εναέρια βόλτα πάνω από την παρανέστια γη και εσείς δεν έχετε παρά να την ανακαλύψετε…

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα Θερμιά Παρανεστίου: Μία λουτρόπολη από παράγκες μέσα στο δάσος (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε με τον ήχο του νερού και να απολαύσετε τη μαγεία του τοπίου, στον Καταρράκτη της Αγίας Βαρβάρας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)