Παραλία Αγριδιά: Ο μικρός ορμίσκος στη Χαλκιδική για τους εκλεκτούς ταξιδιώτες (ΦΩΤΟ)

παραλία Αγριδιά Χαλκιδική

Τα καταγάλανα νερά θα σας δροσίσουν τις καυτές μέρες του καλοκαιριού

Μεγάλο δίκιο έχουν όσοι χρησιμοποιούν το ρητό “Σαν την Χαλκιδική δεν έχει”, καθώς σε αυτήν θα βρει κανείς αμέτρητα διαμαντάκια για ξεκούραση. Ενα από αυτά είναι και η παραλία Αγριδιά.

Η παραλία Αγριδιά βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Σιθωνίας, στα πέντε χιλιόμετρα από τη Συκιά και τα τέσσερα χιλιόμετρα από την Σάρτη Χαλκιδικής, ενώ η κατάβαση σε αυτήν είναι αρκετά εύκολη, απλώς χρειάζεται λίγη προσοχή.

Πώς θα φτάσετε στην παραλία Αγριδιά

Η διασταύρωση που θα σας οδηγήσει στην μοναδική παραλία βρίσκετε σε ένα πλάτωμα στην κορυφή του βουνού, όπου ξεκινάει ένας χωματόδρομος που θα σας οδηγήσει στον προορισμό σας.

Στην πρώτη διασταύρωση που θα βρείτε θα συνεχίσετε ευθεία και στην επόμενη μετά από λίγα μέτρα θα στρίψετε δεξιά, ενώ στο διάβα σας θα περνάτε τα εξωχικά σπίτια που βρίσκονται εκεί, πριν φτάσετε στην παραλία Αγριδιά.

Υπάρχει χώρος για πάρκινγκ κοντά στην θάλασσα και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πως θα μεταφέρετε τα πράγματά σας μέχρι την παραλία.

παραλία Αγριδιά Χαλκιδική

Πατώντας εδώ θα βρείτε την ακριβή τοποθεσία της παραλίας Αγριδιά, μέσω του Google Maps.

Η εικόνα της θάλασσας θα σας ενθουσιάσει 

Μόλις πατήσετε άμμο, η οποία αποτελείται από μικρά πετραδάκια που δεν κολλάνε στο δέρμα αλλά ούτε και πονάνε στο περπάτημα, θα διαπιστώσετε πως μπορείτε είτε να πιάσετε κάποια ξαπλώστρα στο beach bar που υπάρχει εκεί, είτε να βάλετε την δική σας ομπρέλα και να απολαύσετε το μπάνιο σας στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας.

Διαβάστε επίσης  Πλημμύρισε από αγάπη για τον 16χρονο μαχητή Θανάση το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου (ΦΩΤΟ)

Τα πότε καταγάλανα – πότε καταπράσινα νερά της θάλασσας του ορμίσκου θα σας καλέσουν αμέσως και το πολύ καλό με αυτή την παραλία είναι πως είναι προστατευμένη από τον αέρα και έτσι δεν έχει κύμα σχεδόν ποτέ.

Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε αν θα την επισκεφθείτε με την οικογένειά σας είναι πως η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά και έτσι ενδείκνυται και για μικρά παιδιά.

παραλία Αγριδιά Χαλκιδική

Το περιβάλλον που θυμίζει σκανδιναβικά φιόρδ

Αυτό που ξεχωρίζει κάπως την παραλία Αγριδιά, η οποία δεν ξεπερνάει τα 100 μέτρα, από άλλες παραλίες είναι οι πέτρες που έχει γύρω γύρω ο κόλπος, καθώς και αυτές που βρίσκονται μέσα στο νερό, στις δύο πλευρές του.

Αυτό το φυσικό χαρακτηριστικό της παραλίας, κάνει την ακτή να μοιάζει με μικρού μεγέθους φιόρδ, σαν τα γνωστά σε όλους των σκανδιναβικών χωρών.

παραλία Αγριδιά Χαλκιδική

Η επισκεψιμότητα

Παλαιότερα, η παραλία Αγριδιά δεν ήταν τόσο γνωστή στους τουρίστες και έτσι την επισκέπτονταν μόνο οι πιο ενημερωμένοι, όμως όσο περνάνε τα χρόνια την ανακαλύπτει ολοένα και περισσότερος κόσμος.

Τα πράγματα γίνονται πιο… συνωστισμένα τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου, αλλά αν την επισκεφθείτε σε άλλα διαστήματα θα απολαύσετε σίγουρα την ηρεμία που προσφέρει.

παραλία Αγριδιά Χαλκιδική

Αν έχετε πειστεί από τις περιγραφές της πανέμορφης παραλίας Αγριδιάς, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να την επισκεφθείτε είτε με την οικογένειά σας, είτε με τους φίλους σας και να περάσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς.

παραλία Αγριδιά Χαλκιδική