Ποιες είναι οι δύο από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας;

Στα γαλαζοπράσινα νερά τους γίνονται… πράματα και θαύματα

Εδώ η φύση έβαλε τα «δυνατά» της… Με «πρωταγωνιστές» το νερό και τον άνεμο και σύμμαχο το χρόνο, δημιουργήθηκαν μοναδικά έργα τέχνης, με απόκρημνους κάθετους γκρεμούς και σμιλεμένους βράχους. Ο λόγος γίνεται για δύο από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας, που βρίσκονται στο νησί της Κέρκυρας. Πρόκειται για την παραλία του Λογγά, κάτω από το χωριό Περουλάδες και λίγο πιο πέρα, το Κανάλι της Αγάπης ή διαφορετικά το Canal d’amour (ανάμεσα με το χωριό Σιδάρι).

Παραλία Λογγά- το φυσικό σπα της Ελλάδας
Τι να πει κανείς γι’ αυτή την παραλία! Οι ιδιαιτερότητές της πολλές… Απόκρημνο σκηνικό, με κάθετους γκρεμούς, που καταλήγουν σε μία στενότατη αμμώδη παραλία, τόσο μικρή, που όταν ανταριάζει η θάλασσα, εξαφανίζεται. Τα νερά της φανταστικά, ρηχά, γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα.
Η απόλαυση Η παραλία προσφέρει φυσικό σπα, καθώς τόσο η άμμος όσο και τα βράχια αποτελούνται από αργιλικά ιζήματα.

Τι σημαίνει αυτό Αλείψτε το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά σας με άργιλο και επωφεληθείτε όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες… Ολική αποτοξίνωση, απολέπιση και καθαρισμό σε βάθος. Η αργιλώδης άμμος, προέρχεται από τη διάλυση των πετρωμάτων σε πολύ λεπτά σωματίδια. Πρόκειται για γεωλογικούς σχηματισμούς, που περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά (ανθρακικό ασβέστιο, οργανικές ουσίες, ενώσεις του σιδήρου κ.α.), οι οποίοι δημιουργήθηκαν από χημική αποσάθρωση και μεταφέρθηκαν με το νερό.

Διάσημη για το ηλιοβασίλεμα
Πολλοί λένε πως καλύτερη ώρα για να την επισκεφθεί κανείς είναι αργά το απόγευμα, ώστε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Εγώ θα σας πρότεινα να πάτε από το πρωί και να μείνετε έως το βράδυ. Θα «χορτάσετε» τη μοναδικότητά της, θα κάνετε το σπα σας και το απόγευμα θα βγάλετε τις ωραιότερες φωτογραφίες της ζωής σας στο αξέχαστο ηλιοβασίλεμα.

Διαβάστε επίσης
Ξεκίνησαν οι διακοπές για τους εκδρομείς του Ιουλίου

EXTRA INFO: Για να φτάσετε διασχίζετε το χωριό Περουλάδες, παρκάρετε σε χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στην κορυφή του γκρεμού και κατεβαίνετε (σύντομα) σκαλοπάτια.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το ακρωτήρι του Δράστη, ένα υπέροχο φυσικό τοπίο για κολύμπι, με διάσπαρτες ιζηματογενείς νησίδες σε καταγάλανα νερά.

Κανάλι της Αγάπης (Canal d’ amour)
Διάσημη επίσης, όπως και ιδιαίτερη είναι η παραλία Canal d’ amour ή διαφορετικά το Κανάλι της Αγάπης, που βρίσκεται ανάμεσα στους Περουλάδες και το Σιδάρι. Εδώ έβαλε το… χέρι του ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης, που είναι η φύση! Ένα «άνοιγμα» στην ξηρά, που δημιουργήθηκε από τη διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα πάνω στον βράχο από ψαμμίτη και συνεχώς αλλάζει… Νέες δημιουργίες αποκαλύπτονται, όπως κανάλια με γαλαζοπράσινα νερά όσο και μικρές σπηλιές και κολπίσκους καθώς και άργιλο.

Το Κανάλι της Αγάπης είναι ιδιαίτερα γνωστό και δημοφιλές στους τουρίστες, που το επισκέπτονται όχι μόνο για το απαράμιλλο φυσικό του κάλλος αλλά και για το μύθο του.
Λένε πως τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα νερά του, θα μείνουν για πάντα ερωτευμένα. Για το λόγο αυτό αποτελεί και το πιο ρομαντικό αξιοθέατο της Κέρκυρας.

EXTRA INFO: Μην παραλείψετε να εξερευνήστε με μάσκα τις σπηλιές που έχουν δημιουργηθεί κατά μήκος του καναλιού.
Επίσης, φροντίστε να πάτε νωρίς το πρωί, γιατί πολύ απλά, γίνεται χαμός!

Με πληροφορίες: www.greece.terrabook.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.