Θίνκερβιλ: Εκεί όπου συμβαίνει ένα από τα σπανιότερα φαινόμενα του πλανήτη (ΦΩΤΟ)

Εικόνες μοναδικής ομορφιάς Το Εθνικό πάρκο του Θίνκερβιλ βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ρέικιαβικ, της πρωτεύουσας της Ισλανδίας, στην αρχή του διάσημου τουριστικού δρόμου “golden circle” που επισκέπτονται όλοι οι τουρίστες της χώρας. Είναι ένας τόπος ιστορικής αλλά κυρίως περιβαλλοντικής και γεωλογικής σημασίας.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr […]

Εικόνες μοναδικής ομορφιάς

Το Εθνικό πάρκο του Θίνκερβιλ βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ρέικιαβικ, της πρωτεύουσας της Ισλανδίας, στην αρχή του διάσημου τουριστικού δρόμου “golden circle” που επισκέπτονται όλοι οι τουρίστες της χώρας. Είναι ένας τόπος ιστορικής αλλά κυρίως περιβαλλοντικής και γεωλογικής σημασίας.

Είναι από τα μόλις δύο σημεία του πλανήτη (το άλλο βρίσκεται στην Κένυα) όπου οι τεκτονικές πλάκες είναι ορατές πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Έτσι ο επισκέπτης πέρα από το υπέροχο φυσικό τοπίο που πλαισιώνεται από έναν εντυπωσιακό καταρράχτη έχει την ευκαιρία να περπατήσει σε ένα φαράγγι ανάμεσα στην Αμερικανική και Ευρασιατική τεκτονική πλάκα!

Μάλιστα το πάρκο αποτελεί και σημαντικό σημείο για τον καταδυτικό τουρισμό καθώς έχει κανείς την ευκαιρία κολυμπώντας στην υποθαλάσσια ρωγμή Σίλφρα όπου μπορεί να αγγίξει ταυτόχρονα τις δύο τεκτονικές πλάκες. Το πάρκο τελεί υπό την αιγίδα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Οι εικόνες είναι πραγματικά μοναδικές…