Κτηνωδία με χαρακτηριστικά μισαναπηρικού εγκλήματος

άτομα με αναπηρία

του Φώτη Μπίμπαση

Μέλους της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου στην Κεντρική Μακεδονία με την παράταξη "Αλληλεγγύη" του Απόστολου Τζιτζικώστα

Το πέταμα του Αντώνη από τον καταπέλτη, αδιαφορώντας κυνικά αν θα πνιγεί ή αν θα γίνει κιμάς στις προπέλες του πλοίου, είναι το πέταγμα όλων των ατόμων με αναπηρία από το ταξίδι της ζωής.

Υπήρξαν ευτυχώς κάποιες φωνές που περιγράφουν πολύ καλά και τα συναισθήματα του αναπηρικού κινήματος για την δολοφονία του Αντώνη αλλά και συνολικά την κατάσταση.

Ζούμε όμως σε μια κοινωνία όπου ο μηχανισμός αποσιώπησης μικρών καθημερινών εγκλημάτων εναντίων των ατόμων με αναπηρία λειτουργεί αδιάλειπτα.

Στο συγκεκριμένο έγκλημα, η προσπάθεια αποσιώπησης ξεκίνησε μέσα στο ίδιο το πλοίο, ενώ υπήρχαν μάρτυρες και άνθρωποι που δεν δεχόταν να σιωπήσουν.

Το αναπηρικό κίνημα και όλοι οι άνθρωποι που σιωπηλά στέκονται αλληλέγγυοι στις προσπάθειες τους πρέπει να δυναμώσουμε την φωνή μας!

Αν δεν δυναμώσουμε την φωνή μας, η συμπερίληψη στην Ελληνική κοινωνία θα μείνει σαν μια ωραία Ελληνική λέξη που ψάχνουμε να βρούμε το περιεχόμενο της.

Το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον εξαρτάται από αυτά που κάνουμε σήμερα.