Νέα ενθαρρυντική μελέτη στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

Στεργίου κορονοϊό κορονοϊός εμβιομηχανική καρκίνο COVID εμβόλια

του Δρ. Νικόλαου Στεργίου

Assistant Dean of the Division of Biomechanics and Research Development at the University of Nebraska at Omaha, Distinguished Community Research Chair and Professor of the Department of Biomechanics at the University of Nebraska at Omaha, Director of the Center for Research in Human Movement Variability at the University of Nebraska at Omaha, Professor of the Department of Environmental Agricultural and Occupational Health of the College of Public Health at the University of Nebraska Medical Center

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να σας μεταφέρω μόνο καλά νέα σχετικά με τον κορονοϊό, έτσι ώστε να βελτιώνω έστω και λίγο την διάθεση σας αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, θα μοιραστώ μαζί σας τα παρακάτω.

Ξεκίνησε λοιπόν μια εκτεταμένη μελέτη για να βρεθεί κατά πόσο κάποια συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά σχετίζονται με τον τρόπο που αντιδρούν διαφορετικοί οργανισμοί στον κορονοϊό.

Η μελέτη καθοδηγείται από τον επιστήμονα Andrea Ganna του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι και του Ινστιτούτου Μοριακής Ιατρικής της Φινλανδίας και συνδράμουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Σε πρώτη φάση η μελέτη εξετάζει τον γενετικό κώδικα μια πρωτεΐνης που ονομάζεται ACE2 και από την οποία εισχωρεί ο κορονοϊός στα πνευμονικά κύτταρα. Διαφοροποιήσεις στην ACE2 μπορούν να σχετίζονται με το πόσο εύκολο η δύσκολο είναι να εισχωρήσει ο ιός στους πνεύμονες. Επίσης οι επιστήμονες εξετάζουν τον γενετικό κώδικα των αντιγόνων των λευκοκυττάρων που έχουν τεράστια σημασία με τον τρόπο που αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στους ιούς και τα βακτήρια.

Ένας ακόμα αρχικός στόχος της μελέτης είναι να δουν κατά πόσο είναι σοβαρός ο ισχυρισμός ότι άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν τον κορονοϊό. Αυτός ο ισχυρισμός προέρχεται από μια κινεζική μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν μερικές μέρες και χρησιμοποίησε 2,173 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό από νοσοκομεία της Wuhan και της Shenzhen.

Σύμφωνα με αυτή την μελέτη, ενώ ο γενικός πληθυσμός αυτών των περιοχών έχει μια κατανομή ομάδων αίματος όπως Α 31%, Β 24%, ΑΒ 9%, και Ο 34%, οι ασθενείς είχαν Α 38%, Β 26%, ΑΒ 10%, και ο 25%. Μια πρόσθετη μελέτη από το Στάνφορντ χαρακτήρισε αυτά τα αποτελέσματα ως σημαντικά και ζήτησε από την διεθνή επιστημονική κοινότητα περαιτέρω μελέτες.

Πήγες

1. The COVID-19 Host Genetics Initiative; https://www.covid19hg.com/

2. Initial Review and Analysis of COVID-19 Host Genetics and Associated Phenotypes; https://www.preprints.org/manuscript/202003.0356/v1

3. Relationship between the ABO Blood Group and the COVID-19 Susceptibility; https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v2

4. How sick will the coronavirus make you; https://www.sciencemag.org/news/2020/03/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *