Νέα σχολική χρονιά με αισιοδοξία και ελπίδα

Κοσμοπούλου

της Ιωάννας Κοσμοπούλου

αντιδημάρχου Παιδείας δήμου Θεσσαλονίκης

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Μια σχολική χρονιά μετά από μια περίοδο μακρόχρονης αποχής από την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, μια χρονιά ιδιαίτερη και με δυσκολίες για όλους μας, αλλά και μια χρονιά που θα φέρει μαζί της τα όνειρα, τη ζωντάνια και την όρεξη για μάθηση των μαθητών μας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του προσπαθεί να είναι σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους ίδιους τους μαθητές. Γνωρίζω ότι όσο κι αν έχουν τα πάντα προγραμματιστεί με ακρίβεια, ποτέ δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι θα είμαστε πλήρως έτοιμοι σε έναν δυναμικό χώρο, όπως είναι οι σχολικές μονάδες, με συνεχείς ανάγκες και προβλήματα. Παρόλα αυτά, σας βεβαιώ προσπαθούμε με νύχια και με δόντια για το καλύτερο δυνατό.

Στο πλαίσιο αυτό, το σημαντικότερο όλων είναι να τηρηθούν με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με κάθε δυνατή ασφάλεια.

Για τον λόγο αυτό, η καθαριότητα των σχολικών κτιρίων είναι για μας ύψιστη προτεραιότητα. Στις σχολικές μονάδες έχει ήδη τοποθετηθεί προσωπικό καθαριότητας και έχει παραδοθεί υλικό καθαριότητας, απολυμαντικά, αντισηπτικά, χειροπετσέτες και όλα τα απαραίτητα για την υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί σε όλα τα σχολικά κτίρια ο κύκλος απολυμάνσεων, απεντομώσεων και μυοκτονίας, όπως και η διαδικασία καθαρισμού-αποψίλωσης χόρτων και θάμνων, ενώ προχωρά παράλληλα η διαδικασία περιποίησης δένδρων σε σχολεία, όπου υπάρχει άμεση ανάγκη και μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί και αυτός ο κύκλος εργασιών.

Έχει γίνει προμήθεια υλικού ηλεκτροφωτισμού, θερμαντικών σωμάτων και άλλων υλικών, όπου ζητήθηκε, ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθούν άμεσα βλάβες και προβλήματα.

Στα πλαίσια της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης παραδίδονται 10 αίθουσες με την έναρξη του σχολικού έτους και θα παραδοθούν άλλες 11 μέχρι τέλος του 2021. Τις αίθουσες αυτές φροντίσαμε να τις εξοπλίσουμε με τηλεφωνική σύνδεση, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές και με εποπτικό υλικό που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των Νηπιαγωγείων. Επίσης, προβλέπεται η άμεση τροφοδότησή τους με συσκευές καθαρισμού αέρα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αισιοδοξία και ελπίδα! Με τη συμβολή και την αγαστή συνεργασία όλων μας, πιστεύω ότι θα παρέχουμε το καλύτερο δυνατό στους μαθητές μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *