Οι παιδικές αντιδράσεις από έναν «έμπειρο…» και οι δημότες στη σέντρα!

Ροδάκογλου Δήμος Θερμαϊκού

του Γιώργου Ροδάκογλου

Δημοσιογράφου

Η εποχή του Θοδωρή Τζέκου στο Δήμο Θερμαϊκού ξεκινά με οργανωμένο τρόπο για τη διοίκηση της νέας δημοτικής ομάδας, δημιουργώντας ένα πολύ ευνοϊκό κλίμα για το μέλλον. Αντίθετα, η απερχόμενη διοίκηση φαίνεται να μην υποστηρίζει αυτήν τη μετάβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος προσπαθεί να βάλει εμπόδια στο νεοεκλεγμένο Θοδωρή με άγνωστο σκοπό, πιθανότατα όμως για να τον «υποβαθμίσει» στα μάτια του κοινού με το αφήγημα ότι: «οι νέοι δεν έχουν εμπειρία»! Ένα από τα εμπόδια, σχετίζεται με τις συμβάσεις για τα ογκώδη απορρίμματα. Παρόλο έχει τη δυνατότητα να υπογράψει τις συμβάσεις, πριν από τη λήξη της θητείας του, δεν το κάνει για να πετάξει το «μπαλάκι» στον επόμενο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο νέος δήμαρχος ίσως να χρειασθεί έως και δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για να προχωρήσει στη διαδικασία, με αποτέλεσμα τα απορρίμματα ίσως και να γίνουν βουνό σε βάθος χρόνου τεσσάρων μηνών.

Οι πρακτικές αυτές φαίνεται να υπενθυμίζουν έναν παιδικό ανταγωνισμό, αντί να διακρίνονται από επαγγελματική σοβαρότητα. Και ίσως μπορούμε να το εκφράσουμε και με νέους όρους. Εξάλλου ο απερχόμενος δήμαρχος πάντοτε τόνιζε τη σημασία της καθαριότητας στο Δήμο Θερμαϊκού, τώρα όμως φαίνεται να προσπαθεί να αμαυρώσει αυτήν την εικόνα εις βάρος του πολίτη και χρεώνοντας το πρόβλημα που ο ίδιος προκαλεί στον Τζέκο. Αυτό όμως αντιστοιχεί και σε μια απόκλιση από τον αρχικό στόχο και τις αξίες που πρέσβευε ενώ δείχνει ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των δημοτών.

Τζέκος Τσαμασλής

Η ομάδα Τζέκου ωστόσο ενημερώνεται διεξοδικά για όλα τα ζητήματα και η παρουσία της είναι έντονη σε όλες τις υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σοβαρές διοικητικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι οποίες δεν μπορούν να αποδοθούν στον Τζέκο. Είναι δυνατόν, λοιπόν με την ανάληψη των καθηκόντων τους, τα μέλη της νέας διοίκησης να προβούν σε δημόσια ενημέρωση μέσω συνέντευξης τύπου για να διευκρινίσουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Και ίσως αυτό να είναι και το πλέον ξεκάθαρο απέναντι τους.

Αναφορικά τώρα για τις προσδοκίες του κοινού από τη νέα διοίκηση, αυτές μπορεί να είναι πολύ υψηλές, αλλά δεν σημαίνει όμως ότι η νέα διοίκηση δεν χρειάζεται χρόνο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Ίσως λοιπόν και οι δημότες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι όλα τα προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Τέλος όσον αφορά στον «έμπειρο…» Γιώργο Τσαμασλή, εάν θέλει να συναναστρέφεται με το κοινό στο Δήμο Θερμαϊκού ως αντιπολίτευση πλέον, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη μόνο τις ανάγκες και τις απόψεις των δημοτών, που τον τίμησαν πριν από χρόνια, αντί να επικεντρώνεται αποκλειστικά στον προσωπικό του εγωισμό. Σε κάθε άλλη περίπτωση το τίμημα που θα εισπράξει από τους πολίτες μπορεί να είναι αρνητικό σε ανθρώπινο επίπεδο εφόσον αγνοήσει τις πραγματικές ανάγκες και τις επιθυμίες της κοινότητας, ακόμη και τώρα, πριν από τη λήξη της θητείας του.