Αγώνες βόλεϊ και στο χιόνι!

Το πρώτο τουρνουά snow volley στην Ελλάδα θα λάβει χώρα στα Καλάβρυτα στις 24-25 Φεβρουαρίου Από τη σάλα στην άμμο και από την άμμο στο χιόνι! Την διοργάνωση του πρώτου Πανελληνίου τουρνουά Snow Volley που θα λάβει χώρα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στις 24-25 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία πετοσφαίρισης. Μάλιστα, οι αγώνες αυτοί θα […]

Το πρώτο τουρνουά snow volley στην Ελλάδα θα λάβει χώρα στα Καλάβρυτα στις 24-25 Φεβρουαρίου

Από τη σάλα στην άμμο και από την άμμο στο χιόνι! Την διοργάνωση του πρώτου Πανελληνίου τουρνουά Snow Volley που θα λάβει χώρα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στις 24-25 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία πετοσφαίρισης.

Μάλιστα, οι αγώνες αυτοί θα δώσουν τον τίτλο των πρωταθλητών Ελλάδος για το 2018, ενώ από την επόμενη χρονιά το πρωτάθλημα αναμένεται να λάβει την μορφή Σιρκουί στα πρότυπα του Beach Volley.  Εντός του Ιανουαρίου του 2018 θα εκδοθεί και η αγωνιστική προκήρυξη για το νέο άθλημα που ξεκινάει και στην χώρα μας, καθώς και οι συνδιοργανωτές φορείς και οι χορηγοί.

Λίγα λόγια για το snow volley

Με την στήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIVB) που θέλει να βάλει το Snow Volley στα αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, το 2015 η CEV ανακοίνωσε την διοργάνωση του πρώτου Ευρωπαίκού πρωταθλήματος για το πρώτο τρίμηνο του 2016. Η ιδέα ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Wagrain της Αυστρίας το 2009 και δύο χρόνια αργότερα (7/11/2011), αναγνωρίστηκε από την Αυστριακή Ομοσπονδία ως επίσημο άθλημα

Διαβάστε επίσης
Στην ΕΡΤ οι αγώνες της Volley League

Οι κανονισμοί είναι παρόμοιοι με αυτούς του Beach Volley (ομάδες 2Χ2), ενώ το γήπεδο έχει τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις και οι αθλητές αγωνίζονται με ολόσωμη στολή και ειδικά παπούτσια. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία οργανώνει εδώ και δύο χρόνια επίσημο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που για φέτος έχει 6 σταθμούς (2 τουρνουά στην Ιταλία, 2 στην Τουρκία, 1 στην Σλοβενία και τελικούς στην Αυστρία).

Πηγή: www.volleyball.gr