Αραση Βαρών: Με τρεις αθλητές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ιακωβίδης άρση βαρών Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η εθνική μας αναχωρεί το Σάββατο (03/12)

Με στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και γιατί όχι μία διάκριση ταξιδεύει αύριο (03/12) η εθνική μας ομάδα στην Μποκοτά της Κολομβίας, όπου και θα διεξαχθεί από τις 5 έως και τις 15 Δεκεμβρίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δυστυχώς αποτελούν μόλις τρεις αθλητές, ένας άνδρας και δύο γυναίκες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Θοδωρή Ιακωβίδη και τις Σοφία Γεωργοπούλου και Μαρία Καρδαρά.

Ο Ιακωβίδης θα πάρει μέρος στην κατηγορία των 96 κιλών και στις γυναίκες, στα 59 κιλά θα αγωνιστούν  τόσο η Γεωργοπούλου, όσο και η Καρδαρά. Ο αγώνας αποτελεί πρώτο σταθμό για την Ολυμπιακή πρόκριση για το Παρίσι 2024.

Ομοσπονδιακός προπονητής θα είναι ο Χρήστος Τριφύλλης και αρχηγός αποστολής ο Γιάννης Γέροντας.

Ο πολύπειρος σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Θοδωρής Ιακωβίδης τόνισε: «Η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά και θα αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με αισιοδοξία. Δεν έχω άγχος, έχω συνηθίσει την πίεση των μεγάλων αγώνων και θέλω να σηκώσω τα κιλά της προπόνησης κι αν γίνεται και λίγα παραπάνω. Είναι ο πρώτος αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Η Σοφία Γεωργοπούλου που ολοκληρώνει μία θριαμβευτική χρονιά με μετάλλια στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τους Μεσογειακούς Αγώνες είπε: «Το Παγκόσμιο είναι ο τελευταίος αγώνας μιας απαιτητικής και γεμάτης χρονιάς η οποία είχε δυσκολίες αλλά και επιτυχίες. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ, παροτι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα. Με αυτόν τον αγώνα ξεκινάει μια πορεία για την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του 2024 και είναι σημαντικό για εμένα να τα πάω καλά.»

Η Μαρία Καρδαρά είπε για την παρθενική της εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να κάνω έναν καλό αγώνα και ελπίζω σε ατομικά ρεκόρ.»