Χάλκινο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη!

Η Ελληνίδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 4,80μ., σε έναν συναρπαστικό τελικό  Μία ακόμα διάκριση για τα ελληνικά χρώματα μας χάρισε η Κατερίνα Στεφανίδη. Μπορεί να μην ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου όπως μας έχει συνηθίσει, αλλά κατέκτησε την τρίτη θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ.  Η Ελληνίδα κατέκτησε το […]

Η Ελληνίδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 4,80μ., σε έναν συναρπαστικό τελικό 

Μία ακόμα διάκριση για τα ελληνικά χρώματα μας χάρισε η Κατερίνα Στεφανίδη. Μπορεί να μην ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου όπως μας έχει συνηθίσει, αλλά κατέκτησε την τρίτη θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ.  Η Ελληνίδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 4,80μ., σε έναν τελικό, που είχε βάθος, ουσία και εντυπωσιακό φινάλε.

«Το να ανέβεις στο βάθρο αυτής της διοργάνωσης, ήταν πιο δύσκολο από άλλα χρυσά που έχω πάρει. Σίγουρα περίμενα να κάνω κάτι παραπάνω. Στο τελευταίο μου άλμα στα 4,90μ φάνηκε ότι είχα το ύψος. Είμαι χαρούμενη για ένα ακόμα μετάλλιο. Λίγο απογοητευμένη από την επίδοση, αλλά είμαι χαρούμενη που είμαι υγιής. Μπαίνοντας στο κλειστό ένιωσα να βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση που έχω βρεθεί ποτέ. Πριν τον πρώτο μου αγώνα στην Νέα Υόρκη ξεκίνησε ένα πρόβλημα τενοντίτιδας και στους δύο μηρούς μου. Πιθανότατα να μην είναι και μυϊκό πρόβλημα, επειδή είναι και από τις δύο πλευρές. Με ενόχλησε σήμερα. Στα δοκιμαστικά δεν το ένιωσα πάρα πολύ, όμως στα 4,75μ. το ένιωσα, εκεί που έχασα την πρώτη προσπάθεια. Για αυτό ξεκίνησα από τα 4,70μ, για να κάνω λιγότερα άλματα. Πήγε καλά», τόνισε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Σάντι Μόρις κατάφερε να πάρει αυτό που αρκετές φoρές της στέρησε τα τελευταία χρόνια η Κατερίνα Στεφανίδη, το χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Η Αμερικανίδα, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στη μέση κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και με 4,90 μ. να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Η Μόρις όπως και η Στεφανίδη μετά το πρώτο χαμένο άλμα στα 4,85 μ., δοκίμασε στα 4,90 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη. Στη συνέχεια ξεπέρασε με την τρίτη τα 4,95 μ., ύψος που δεν μπόρεσε να νικήσει, η ιδιαίτερα καλή σήμερα Αντζέλικα Σιντόροβα. Η Ρωσίδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο της από το 2015 και τη νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Με το 4,95 μ. η Μόρις βελτίωσε και το ρεκόρ αγώνων, που ανήκε με 4,90 μ. στην Τζεν Σουρ. Η Αμερικανίδα στη συνέχεια δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 5,04 μ., με στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός - Μετάλλαξη Ομικρον: Σε καραντίνα 5 Ελληνες ναυτικοί από την Αφρική