Ευρωπαϊκό Στίβου: Αργυρό μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανίδη

Κατερίνα Στεφανίδη

Πέμπτο συνεχόμενο μετάλλιο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια

Πιστή στο… ραντεβού με τα μετάλλια ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στην Ρώμη.

Η Στεφανίδη ήταν εξαιρετική σε έναν ακόμη μεγάλο αγώνα στο άλμα επί κοντώ. Με άλμα στα 4,73 κρατούσε μέχρι και λίγο πριν το τέλος το χρυσό μετάλλιο αλλά η Μόσερ πήδηξε στο 4,78 κατακτώντας την πρώτη θέση.

Αυτό είναι το 5ο σερί ανεξαρτήτως χρώματος σε Ευρωπαϊκά ανοιχτού και 12 συνολικά στην καριέρα της. Παράλληλα, είναι το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα της, υπερβαίνοντας χωρίς πρόβλημα το 4.43μ αφού είχε αφήσει το αρχικό ύψος στα 4.43μ. Έπειτα, μία μόνο προσπάθεια χρειάστηκε για να περάσει τα 4.53μ και έπειτα ο πήχης ανέβηκε στα 4.68μ. Εκεί η Στεφανίδη το πέρασε με την πρώτη, για να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης προσωρινά και να σφραγίσει το μετάλλιο.

Ο πήχης έπειτα ανέβηκε στα 4.73μ, με τέσσερις αθλήτριες να δοκιμάζουν και την Ιταλίδα Μολιναρόλο να έχει μόνο μία προσπάθεια. Η Στεφανίδη το πέρασε με την πρώτη και έκλεισε τη θέση της στο βάθρο για ακόμη μία φορά!

Η Στεφανίδη, έπειτα, άφησε το 4.78μ και πήγε απευθείας στο 4.83μ., για να κάνει άκυρο το πρώτο άλμα και το δεύτερο και έτσι να μείνει οριστικά στη δεύτερη θέση.