Formula 1: O Λιούις Χάμιλτον θα αποφασίσει για το 2022 μετά την έρευνα της FIA

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για το ζήτημα που έβγαλε στην επιφάνεια ο ίδιος ο Τότο Βολφ, διευθυντής της Mercedes F1, ότι η απογοήτευση για την παρατυπία στο φινάλε του αγώνα του Άμπου Ντάμπι ενδέχεται να οδηγήσει το Βρετανό σε άμεση αποχώρηση από το σπορ.

Τόσο η Mercedes όσο και ο Χάμιλτον, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, έχασαν την εμπιστοσύνη τους στη FIA μετά τον παράτυπο τρόπο που ο αγωνιστικός διευθυντής των GP, Μάικλ Μάσι, χειρίστηκε τις διαδικασίες του οχήματος ασφαλείας στους τελευταίους πέντε γύρους – στερώντας από τον Χάμιλτον το ρεκόρ του όγδοου πρωταθλήματός του, που ως τότε έδειχνε να κρατά στα χέρια του κυριαρχόντας στον αγώνα.

Έξι μέρες μετά το GP στον Περσικό, η Mercedes απέσυρε την αρχική της πρόθεση να στείλει το θέμα στο διεθνές δικαστήριο αθλητικών υποθέσεων. Τον ίδιο καιρό, υπό το βάρος της διεθνούς κατακραυγής που σύμφωνα με την ίδια «αμαυρώνει η F1», η FIA ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε λεπτομερή έρευνα για τα γεγονότα των τελευταίων πέντε γύρων και τη διερεύνηση αν ο Μάσι εφάρμοσε σωστά τους κανονισμούς.

Η Διεθνής Ομοσπονδία διευκρίνισε ότι θα καταλήξει σε ολοκληρωμένη έκθεση των συμπερασμάτων της έρευνας, για να αποτρέψει την επανάληψη αντίστοιχων γεγονότων από το 2022 και έπειτα. Kαι στην έκθεση αυτή θα βασιστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η απόφαση του Χάμιλτον αν θα βρίσκεται στην πρώτη εκκίνηση του 2022, στις 20 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Στο μεταξύ, το BBC επίσης υποστηρίζει ότι η απόσυρση της πρόθεσης έφεσης από τη Mercedes συνδέεται με ανταλλάγματα από τη FIA. Αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα,, έχουν να κάνουν με την απομάκρυνση του Μάσι από το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή της FIA στα GP, και παραδόξως και αναιτιολόγητα, και του Νικόλα Τομπάζη από τη θέση του τεχνικού διευθυντή μονοθεσίων της Ομοσπονδίας.

Η Mercedes το αρνήθηκε, και πρόσφατα ο Βολφ δήλωσε ότι δεν είναι ζήτημα απομάκρυνσης ενός ανθρώπου καθώς πρέπει να βελτιωθεί “όλο το σύστημα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων”. Όμως στο οργανόγραμμα της FIA για το 2022 το όνομα του Αυστραλού Μάσι απουσιάζει.

Στη Γενεύη, αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν υπό τον πρόεδρο της FIA Μοχάμεντ μπεν Σουλαγέμ οι συζητήσεις σε ανώτερο διοικητικό επίπεδο για την επίλυυση της κρίσης. Ο Μπεν Σουλαγέμ, που διαδέχθηκε τον Ζαν Τοντ στο θώκο της FIA στις 17 Δελεμβρίου 2021, έχει δηλώσει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι αυτή τη στιγμή η ύψιστη προτεραιότητα της Ομοσπονδίας.

Από τις συζητήσεις θα προκύψουν οι σχετικές προτάσεις που η FIA θα θέσει προς ψήφιση στο Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport, στις 3 Φεβρουαρίου, περίπου δύο εβδομάδες πριν το ξεκίνημα των χειμερινών δοκιμών προετοιμασίας των ομάδων για τη νέα σεζόν. Συνεπώς, με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να λήξει εκείνο τον καιρό το συνεχιζόμενο, πολιτικό θρίλερ της αποχώρησης ή μη του Λιούις Χάμιλτον από τη F1.

Πηγή: sport24.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.