Γυμναστική: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων η Μαγοπούλου

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε σήμερα στη Μόσχα το «εισιτήριο» πρόκρισης Η Ιωάννα Μαγοπούλου χάρισε στην ελληνική Γυμναστική το πρώτο της «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Αιρες 2018», μέσα από τον προκριματικό αγώνα ρυθμικής γυμναστικής της ευρωπαϊκής ζώνης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μόσχα. Η 14χρονη αθλήτρια πέτυχε τον στόχο της, που ήταν να κατακτήσει […]

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε σήμερα στη Μόσχα το «εισιτήριο» πρόκρισης

Η Ιωάννα Μαγοπούλου χάρισε στην ελληνική Γυμναστική το πρώτο της «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Αιρες 2018», μέσα από τον προκριματικό αγώνα ρυθμικής γυμναστικής της ευρωπαϊκής ζώνης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μόσχα.

Η 14χρονη αθλήτρια πέτυχε τον στόχο της, που ήταν να κατακτήσει μία από τις 18 προνομιούχες θέσεις, αφού τερμάτισε 17η μεταξύ των αθλητριών με δικαίωμα πρόκρισης συγκεντρώνοντας 46,600 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (στεφάνι: 13,150 β., μπάλα: 11,450 β., κορύνες: 11,700 β., κορδέλα: 10,300 β.), ενώ στη γενική κατάταξη ήταν 25η σε σύνολο 56 αθλητριών.

Στον προ-Ολυμπιακό αγώνα πρόκρισης της ευρωπαϊκής ζώνης συμμετείχαν αθλήτριες γεννημένες το 2003, εκπροσωπώντας συνολικά 33 χώρες. Δικαίωμα πρόκρισης είχε μία αθλήτρια ανά χώρα, έτσι ώστε να υπάρξει ευρεία εκπροσώπηση χωρών στη διοργάνωση που θα γίνει το φθινόπωρο (1-12 Οκτωβρίου 2018) στο Μπουένος Αιρες.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση στο άθλημα της ρυθμικής, αφού δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις (Σιγκαπούρη 2010 και Ναντζίνγκ 2014).

Οι αντίστοιχοι φετινοί προ-Ολυμπιακοί αγώνες πρόκρισης του τραμπολίνο και της ακροβατικής γυμναστικής θα διεξαχθούν τον Απρίλιο, ενώ ο ευρωπαϊκός προκριματικός της ενόργανης είναι προγραμματισμένος για τον Ιούνιο.