Κωνσταντίνος Πετράκης: «Έγινε η αρχή για κάτι καλό»

Το… πάλεψε ο Πετράκης και στο δεύτερο αγώνισμα που συμμετείχε Με μία ακόμα καλή εμφάνιση ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της PyeongChang ο Κωνσταντίνος Πετράκης. Στο δεύτερο αγώνισμα, ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε και τις τρείς διαδρομές , σημειώνοντας στην 1η χρόνο 1:03.30, στη δεύτερη 59.45 και στην τρίτη 1:00.97.2. Με τον καλύτερο χρόνο […]

Το… πάλεψε ο Πετράκης και στο δεύτερο αγώνισμα που συμμετείχε

Με μία ακόμα καλή εμφάνιση ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της PyeongChang ο Κωνσταντίνος Πετράκης. Στο δεύτερο αγώνισμα, ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε και τις τρείς διαδρομές , σημειώνοντας στην 1η χρόνο 1:03.30, στη δεύτερη 59.45 και στην τρίτη 1:00.97.2. Με τον καλύτερο χρόνο της 2ης διαδρομής κατατάχθηκε 19ος απέχοντας από τη 10η θέση μόλις 2 δευτερόλεπτα και 45 εκατοστά. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μάικ Μαίνορ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το αργυρό ο Πάτρικ Μέιρχόφερ από την Αυστρία και το χάλκινο ο Σάιμον Πάτμορ από την Αυστραλία.

Για την εμφάνιση του ο Πετράκης τόνισε: «Η συμμετοχή μου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν φανταστική. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Στην τελευταία διαδρομή, που ήταν και η καλύτερη, έκανα ένα λάθος και είχα μια μικρή πτώση η οποία μου κόστιζε πάρα πολύ, πιθανώς και 5 θέσεις. Είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί δεν έκανα αυτό που ήθελα. Αλλά μόνο και μόνο που βρίσκομαι εδώ σε αυτή την διοργάνωση με εμπνέει να συνεχίσω να δουλεύω ακόμη πιο δυνατά για να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί στη συνέχεια».

Στην οικογένεια του και ιδιαίτερα στον πατέρα αφιέρωσε τη συμμετοχή του στους Αγώνες ο Έλληνας πρωταθλητής: «Αυτά που έμαθα και συνάντησα εδώ μόνο καλύτερο μπορούνε να μου κάνουνε και οι αναμνήσεις θα με συντροφεύουν για μια ολόκληρη ζωή. Ας ελπίσουμε ότι έγινε η αρχή για κάτι κάλο. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά από καρδιάς για το ένθερμο ενδιαφέρον και την στήριξη σας προς το πρόσωπο μου, που πιστέψτε με μου έκανε πολύ καλό σε αυτούς τους τόσο απαιτητικούς αγώνες!!!Κλείνοντας θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω αυτούς τους αγώνες στους γονείς μου και ιδιαίτερα στον πατέρα μου». Στις 18 Μαρτίου 2018 πραγματοποιείται η τελετή λήξης των Αγώνων. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει την Δευτέρα Βράδυ προς Τρίτη (12:40, 20 Μαρτίου 2018).