Λευτέρης Αυγενάκης: Στηρίζει τον Ναυτικό Ομιλο Θεσσαλονίκης και το ευρωπαϊκό νέων ILCA 6

Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης

Οι ιστιοπλόοι πραγματοποίησαν σήμερα δοκιμαστικές κούρσες

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6, που διοργανώνει ο Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του με τη συμμετοχή 400 πληρωμάτων από 34 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι ιστιοπλόοι πραγματοποίησαν σήμερα δοκιμαστικές κούρσες, «δοκιμάζοντας» τα σκάφη τους και τα… παιχνίδια του ανέμου στο Θερμαϊκό κόλπο.
Από αύριο ρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος και το… κυνήγι της διάκρισης.
Στην αξία της διοργάνωσης στάθηκε ο Λευτέρης Αυγένακης, ο οποίος δήλωσε πως ενώνει τις δυνάμεις του με το Ν.Ο.Θ, καθώς πρόκειται για μια διοργάνωση που προάγει τον ναυταθλητισμό και συνάμα προβάλει την χώρα μας σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Στην επιστολή του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και σε όλους όσοι συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της εν λόγω διεθνούς διοργάνωσης, μέσα από την οποία η τοπική κοινωνία έρχεται σε επαφή με τα ναυταθλητικά αγωνίσματα, αλλά και η περιοχή καθίσταται πόλος έλξης αθλητικού τουρισμού, μέσα από τη συμμετοχή νέων αθλητών από κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου.

Η διοργάνωση αυτή, είμαι βέβαιος ότι εκτός από το όμορφο θέαμα που θα προσφέρει στα νερά του Θερμαϊκού, θα συμβάλει επιπλέον στην ανάδειξη των επόμενων πρωταθλητών που θα πρωταγωνιστήσουν στον χώρο του αθλήματος.
Επιπλέον, η συνεισφορά της διοργάνωσης στη βελτίωση του αθλητικού ιδεώδους, της αέναης προσπάθειας για βελτίωση, της ευγενούς άμιλλας και της υγιούς ανταγωνιστικότητας είναι καθοριστική, ιδίως για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων» και καταλήγει: «Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, εργαζόμαστε συστηματικά και προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργούμε κίνητρα, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ο ναυταθλητισμός, μέσα από την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη διεκδίκηση και φιλοξενία διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

Στην προσπάθεια αυτή, είναι σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλες τις αποστολές».

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς. Η διοργάνωση τελεί ακόμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η επίσημη τελετή έναρξης τους ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ILCA 6 θα δοθεί το βράδυ στη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος.