Μιχαήλ Τσουτλασβίλι: «Η σκέψη μου είναι στο Παρίσι»

Μιχαήλ Τσουτλασβίλι

Ο 20χρονος πρωταθλητής είναι αρκετά αφοσιωμένος

Ο Μιχαήλ Τσουτλασβίλι κατάκτησε το πρώτο του διεθνές μετάλλιο για το 2023, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Σόφιας.

Ένα μετάλλιο που ήρθε περίπου οκτώ μήνες μετά την 5η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν αλλά και τέσσερα χρόνια μετά το επίσης χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18.

Μια διάκριση που θα βοηθήσει την ψυχολογία του νεαρού αθλητή στην προσπάθεια που θα καταβάλλει στο υπόλοιπο της χρονιάς, με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ολυμπιακή πρόκριση περνάει από τις μεγάλες διοργανώσεις των IJF – EJU και ο 20χρονος πρωταθλητής δηλώνει διατεθειμένος να τη διεκδικήσει με θέληση και τεράστια αφοσίωση.

Άλλωστε, όπως είπε μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο ξυπνάει και κοιμάται με τη σκέψη στο αγαπημένο του άθλημα και στο «Παρίσι 2024», που αποτελεί διακαή πόθο του.

Συγκεκριμένα, ο Τσουτλασβίλι μίλησε για:

Το πρώτο του μετάλλιο στο 2023: «Ξεκίνησε καλά η χρονιά. Ήταν ένα μετάλλιο που ήθελα εδώ και καιρό, αν και φυσικά θα προτιμούσα το χρυσό. Η τρίτη θέση ωστόσο με πεισμώνει και με δυναμώνει ώστε να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο στους επόμενους αγώνες».

Τις προγραμματισμένες αγωνιστικές υποχρεώσεις και τους φετινούς στόχους: «Για την ώρα γνωρίζω ότι θα συμμετέχω στο Γκραν Σλαμ της Τιφλίδας. Ο στόχος μου είναι η χρονιά να είναι γεμάτη μετάλλια από μεγάλους αγώνες. Σε παγκόσμιο επίπεδο. Δουλεύω σκληρά για να πετύχω το στόχο μου και προπάντων, πιστεύω στον εαυτό μου».

Το εάν θεωρεί τον εαυτό του διάδοχο των μεγάλων Ελλήνων τζουντόκα: «Ακόμα δεν έχω πετύχει κάτι, αν εξαιρέσουμε το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό. Δεν έχω δείξει το 100% των δυνατοτήτων μου. Έχω πολλά περισσότερα να δώσω, κι αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Επιθυμία μου είναι να φτάσω το δυνατόν πιο ψηλά, με το Ολυμπιακό μετάλλιο να αποτελεί τον υπέρτατο στόχο».

Διαβάστε επίσης  Αυτό είναι το σπίτι του Στέφανου Τσιτσιπά στο Παρίσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη βοήθεια του προπονητή Νίκου Ηλιάδη: «Εννοείται πως είναι σημαντική η συμβολή του. Με εμπειρία τόσων ετών, εννοείται πως με καθοδηγηθεί σωστά».

Τα πρότυπά του: «Φυσικά ο Ηλίας Ηλιάδης αλλά και ο Λάντα Σαβντατουασβίλι (σ.σ. κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων, ενός Παγκοσμίου και τεσσάρων Ευρωπαϊκών)».

Τα συστατικά της επιτυχίας: «Θέληση, τεράστια αφοσίωση στον στόχο και πολλές ώρες προπόνηση. Προσωπικά, ξυπνάω και κοιμάμαι έχοντας στο μυαλό μου μόνο το τζούντο. Έστω κι αν ενδιάμεσα έχω κάνει προπόνηση 5 με 6 ώρες».

Παρίσι 2024 ή Λος Άντζελες 2028; «Θα ήθελα να πάρω πρόκριση για το Παρίσι. Να έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Ξέρω ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μου, όμως θα προσπαθήσω να διεκδικήσω την πρόκριση. Το ονειρεύομαι συχνά. Θα κάνω την προσπάθειά μου ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος.

Δυστυχώς, στη Σόφια το χάλκινο μετάλλιο δεν αντιστοιχούσε σε πολλούς πόντους. Χρειάζομαι μετάλλιο σε μεγαλύτερους αγώνες για να μπορώ να παίρνω βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη της κατηγορίας μου. Αν πάλι δεν προλάβω το Παρίσι, εννοείται πως είμαι διατεθειμένος να περιμένω μέχρι το Λος Άντζελες. Με περισσότερη εμπειρία, μεγαλύτερη αφοσίωση και ατελείωτες ώρες προπόνησης ώστε να κυνηγήσω το όνειρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ