Μουντιάλ 2022 – Ινφαντίνο: “Σήμερα νιώθω Άραβας, gay, μετανάστης εργάτης”

κορονοϊός

Ο πρόεδρος της FIFA αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα bullying

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, προχώρησε σε δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου του Μουντιάλ και αναφέρθηκε στα ζητήματα των διακρίσεων.

«Σήμερα νιώθω δυνατά συναισθήματα. Σήμερα νιώθω Καταριανός. Σήμερα νιώθω Άραβας. Σήμερα νιώθω Αφρικανός. Σήμερα νιώθω gay. Σήμερα νιώθω άτομο με ειδικές ανάγκες. Σήμερα νιώθω μετανάστης εργάτης», είπε αρχικά ο πρόεδρος της FIFA, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο bullying που δεχόταν ο ίδιος όταν ήταν μικρός:

«Δεν είμαι Καταριανός, Αφρικανός, gay, άτομο με ειδικές ανάγκες και σίγουρα δεν είμαι μετανάστης εργάτης, αλλά ξέρω τι σημαίνει να πέφτεις θύμα διακρίσεων και bullying, ως ένας ξένος σε μια ξένη χώρα, ως ένα παιδί που στο σχολείο με πείραζαν επειδή είχα κόκκινα μαλλιά και φακίδες. Μου έκαναν bullying για αυτό».

Στη συνέχεια, ο άλλοτε πρόεδρος της UEFA δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε μάθει πολλά πράγματα από τους Ευρωπαίους. Είμαι Ευρωπαίος. Νομίζω πως για αυτά που έχουμε κάνει εμείς οι Ερυωπαίοι τα τελευταία 1.000 χρόνια, θα έπρεπε να απολογούμαστε για τα επόμενα 1.000 χρόνια πριν δώσουμε μαθήματα ηθικής στους ανθρώπους».

«Ποιος νοιάζεται για τους εργάτες; Νοιάζεται η FIFA, το ποδόσφαιρο και για να είμαι δίκαιος, και το Κατάρ. Όμως, ήμουν πριν λίγες μέρες σε ένα συνέδριο όπου εξηγούσαμε στον Τύπο τι κάνουμε σε αυτό το Μουντιάλ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Σήμερα στη συνέντευξη Τύπου μου, βρίσκονται 400 δημοσιογράφοι, σε εκείνο το event ήταν μόλις τέσσερις. Υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στον πλανήτη. Και κανείς δεν νοιάζεται».

«Είναι υποκρισία ο κόσμος να επικεντρώνεται στα θέματα του Κατάρ κι όχι σε άλλες χώρες ή ομάδες ανθρώπων που ασκούν διακρίσεις».

«Οι μετανάστες εργάτες λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από όσα θα έπαιρναν στις πατρίδες τους. Το Κατάρ τους έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουν και έδειξε τον δρόμο στην Ευρώπη».

«Οι νομοθεσίες που ισχύουν στο Κατάρ ισχύουν και σε πολλές άλλες χώρες. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες σχετικά με τους εργάτες. Τι θέλεις να κάνεις; Να μείνεις σπίτι και να ασκείς κριτική στο πόσο άθλιοι είναι αυτοί οι Άραβες και οι Μουσουλμάνοθ επειδή δεν επιτρέπεται να είσαι ανοιχτά gay; Προφανώς και πιστεύω πως θα έπρεπε να επιτρέπεται».

Για την απαγόρευση της μπύρας κατά τη διάρκεια των αγώνων και το αν η FIFA έχει χάσει τον έλεγχο των αποφάσεων:

«Κάθε απόφαση για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κοινή, μεταξύ του Κατάρ και της FIFA. Συζητάμε, υποστηρίζουμε απόψεις και αποφασίζουμε από κοινού. Προσωπικά πιστεύω πως αν δεν πιεις μπύρα για 3 ώρες τη μέρα, θα επιβιώσεις. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν στη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σκωτία».

Όσο για τη διοργάνωση αυτή καθ’ αυτή, ο Ινφαντίνο διαβεβαίωσε πως το Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι το κορυφαίο της ιστορίας:

«Το Κατάρ θα εκπροσωπήσει την καλύτερη εκδοχή στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και είμαι περήφανος για όλους όσοι συνεισέφεραν στο εγχείρημα».

Πηγή: newsbeast.gr