Ο Ανδρέας Βαζαίος έγραψε ιστορία στην κολύμβηση

Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα «Έγραψε ιστορία» στην Κοπεγχάγη ο Βαζαίος με το ασημένιο μετάλλιο (δεύτερο στη διοργάνωση) που πήρε στα 200μ πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα. Ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση Ελληνα κολυμβητή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, καθώς θα επιστρέψει στην Αθήνα με δύο ασημένια […]

Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα

«Έγραψε ιστορία» στην Κοπεγχάγη ο Βαζαίος με το ασημένιο μετάλλιο (δεύτερο στη διοργάνωση) που πήρε στα 200μ πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα.

Ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση Ελληνα κολυμβητή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, καθώς θα επιστρέψει στην Αθήνα με δύο ασημένια μετάλλια στις αποσκευές του.

Μετά τα 200μ. μικτή ατομική, ο Βαζαίος έκανε σπουδαία κούρσα και στα 200μ πεταλούδα, γεγονός που του ε΄δωσε τη δυνατότητα να ανέβει ξανά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 1:51.23. Επίδοση, με την οποία κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε κάνει το πρωί (1:52.80).

Συνολικά, ο Έλληνας πρωταθλητής «κατέβασε» τρία δευτερόλεπτα το παλιό πανελλήνιο ρεκόρ του Γιάννη Δρυμωνάκου (1:54.28), που «άντεχε» από το 2007, και αυτό είναι ένα στοιχείο που καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του.

Διαβάστε επίσης
Συγχρονισμένη κολύμβηση: Οι «γοργόνες και ο μάγκας» του ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ενα άλλο στοιχείο, είναι ότι στον ίδιο τελικό ο μεγάλος Ούγγρος Λάζλο Τσεχ (κάτοχος του τίτλου) έμεινε πέμπτος, όπως εκτός βάθρου έμεινε και ο Δανός, Βίκτορ Μπρόμερ (δεύτερος το 2015 στη Νετάνια).

Ο μόνος που ξεπέρασε τον Βαζαίο ήταν ο Ρώσος, Αλεξάντρ Χαρλάνοφ, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο με 1:50.54, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ούγγρος, Τάμας Κεντερέσι με 1:52.25.

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος ήταν μέχρι σήμερα ο μόνος Έλληνας κολυμβητής που είχε πάρει δύο μετάλλια (χάλκινα) στο ίδιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, το 2007 στο Ντέμπρετσεν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι φέτος η χώρα μας είχε ως καλύτερη στιγμή στην ιστορία της διοργάνωσης το ασημένιο μετάλλιο του Ρωμανού Αλυφαντή το 2005 στην Τεργέστη, ενώ στην Κοπεγχάγη ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου ανέβηκε δύο φορές μέσα σε 48 ώρες στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.