Οριστικά με Μάντζαρη στην Κίνα η «γαλανόλευκη», κόπηκε ο Ντίνος Μήτογλου

Δεν είχε αντίρρηση

Οι τραυματισμοί των Κώστα Σλούκα και Γιάννη Αθηναίου επιστρατεύουν άμεσα τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος επιστρέφει στην προετοιμασία της Εθνικής μπάσκετ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Ο γκαρντ της Ούνικς Καζάν, ο οποίος από το βράδυ του σοκαριστικού τραυματισμού του Αθηναίου ενημερώθηκε από τους παράγοντες της ομάδας για την πρόθεση του ομοσπονδιακού κόουτς Θανάση Σκουρτόπουλου να τον ξανακαλέσει, εξέφρασε την επιθυμία του να επανενταχθεί στην προετοιμασία. Ηδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να ακολουθήσει την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Κίνα την Τετάρτη (21/8).

Αντίθετα, εκτός δωδεκάδας μένει ο Ντίνος Μήτογλου, ενώ ο Σλούκας, θα παραμείνει στην Ελλάδα κάνοντας εντατικές θεραπείες και η κατάστασή του θα επαναξιολογηθεί το επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφασιστεί αν θα μεταβεί στην Κίνα ή αν τελικά θα κοπεί από την αποστολή.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής: «Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αποτελεί την  επιλογή του Θανάση Σκουρτόπουλου για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Αθηναίου στην δωδεκάδα της Εθνικής Ανδρών που θα ταξιδέψει για την Κίνα. Ο Μάντζαρης ουσιαστικά απουσίασε για τρεις μέρες από την ομάδα και επιστρέφει μετά το νέο κάλεσμα που δέχτηκε στην επικοινωνία με τον προπονητή της Εθνικής στην οποία εξέφρασε την μεγάλη του επιθυμία να επανενταχθεί στις τάξεις της ομάδας.

Ήδη από το πρωί έχει κινήσει τις διαδικασίες για να προλάβει να ετοιμάσει τα χαρτιά του και να είναι παρών στην αναχώρηση της Τετάρτης (21/8).

Ο τελευταίος παίκτης που αποχαιρέτισε την ομάδα ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος με την συμμετοχή του στο Ακρόπολις – Eurobank ολοκλήρωσε την προσπάθειά του και την ενεργή και ουσιαστική συμβολή που είχε μέχρι τώρα στην προετοιμασία.

Στην Αθήνα θα μείνει συνεχίζοντας τις εντατικές καθημερινές θεραπείες ο Κώστας Σλούκας, για τον οποίο αύριο αναμένεται νέα απεικόνιση της κατάστασής του, θα υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση της εξέλιξης και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο».