Πινγκ Πονγκ: Στο τρίτο σκαλί του βάθρου η Εθνική Ανδρών

Πινγκ Πονγκ Εθνική ομάδα Μεσογειακοί Αγώνες

Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία

Ακόμη μία ιστορική διάκριση απολαμβάνει από σήμερα (27/6) η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Η εθνική μας ομάδα των ανδρών κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες, στο Οράν της Αλγερίας επικρατώντας στον «μικρό» τελικό 3-1 την Ισπανία.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, δύο θαυμάσιοι εκπρόσωποι της νέας γενιάς, διαφήμισαν το άθλημα. Ήταν εξαιρετικοί στην προσπάθειά τους, καθώς έβγαλαν μόνοι τους το αγώνισμα από την αρχή ως το τέλος και οδήγησαν το άθλημα στο πρώτο του μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών στα χρονικά του θεσμού.

Στη 2η ημέρα του Μεσογειακού τουρνουά η δυάδα του Κώστα Βατσακλή έδειξε από την αρχή των νοκ άουτ πολύ ικανή και αποφασιστική, καθώς στα προημιτελικά πέτυχε σπουδαία νίκη με 3-2 κόντρα στο 2ο φαβορί του αγωνίσματος, την Αίγυπτο. Στα ημιτελικά έκανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Πορτογαλία ώσπου κάμφθηκε με 3-1. Χωρίς αναπληρωματικό ξόδεψε φυσιολογικά πολλές ακόμα δυνάμεις, αλλά στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε κι έφερε αποτέλεσμα.

Στους άνδρες η Ελλάδα έχει δύο χρυσά μετάλλια στους σύγχρονους Μεσογειακούς, το 1997 με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και το 2009 με τον Παναγιώτη Γκιώνη στο απλό ανδρών, έχει κι ένα ασημένιο με τον Κρεάνγκα το 1991 στο ίδιο αγώνισμα, όμως πρώτη φορά πανηγύρισε θέση στο βάθρο και στο ομαδικό ανδρών.

Στον καθοριστικό αγώνα με την Ισπανία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το προβάδισμα με νέα σούπερ εμφάνιση του Γιάννη Σγουρόπουλου (νούμερο 174 στον κόσμο). Έκαμψε με 3-1 σετ τον αριστερόχειρα Αλβάρο Ρόμπλες, πρώην δευτεραθλητή κόσμου στο διπλό ανδρών και Νο 61 στη διεθνή κατάταξη.

Ακολούθως ήρθε η ισοφάριση όταν ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Νο 730) κάμφθηκε με 3-2 σετ σε γερή «μάχη» με τον Κάρλος Καμπαλέρο. Στη συνέχεια το διπλό κύλησε ιδανικά με τους δύο πρωταθλητές μας να είναι πολύ σταθεροί και αποτελεσματικοί από την αρχή ως το τέλος. Νίκησαν με 3-0 σετ και άνοιξε ο δρόμος για την επικράτηση γιατί αμέσως μετά ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης Σγουρόπουλος είχε τον πρώτο λόγο με τον Καμπαλέρο και το επιβεβαίωσε πανηγυρικά στα τρία σετ.

Η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ισπανία 3-1:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Αλβάρο Ρόμπλες 3-1
Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος Κάρλος Καμπαλέρο 2-3
Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος-Ρόμπλες/Καμπαλέρο 3-0
Σγουρόπουλος-Καμπαλέρο 3-0

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ