Πρεμιέρα στο Μπακού για τις Εθνικές ομάδες της ενόργανης

Συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο «AGF Trophy Cup» (15/03- 18/03) Από το Μπακού θα ξεκινήσει για άλλη μια χρονιά η νέα αγωνιστική σεζόν για τις Εθνικές ομάδες της ενόργανης γυμναστικής, που θα πραγματοποιήσουν την πρεμιέρα τους στο παγκόσμιο κύπελλο «AGF Trophy Cup», από την Πέμπτη (15/03) έως και την Κυριακή (18/03). Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν θα […]

Συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο «AGF Trophy Cup» (15/03- 18/03)

Από το Μπακού θα ξεκινήσει για άλλη μια χρονιά η νέα αγωνιστική σεζόν για τις Εθνικές ομάδες της ενόργανης γυμναστικής, που θα πραγματοποιήσουν την πρεμιέρα τους στο παγκόσμιο κύπελλο «AGF Trophy Cup», από την Πέμπτη (15/03) έως και την Κυριακή (18/03).

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν θα αγωνιστούν με το εθνόσημο έξι αθλητές (Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης) και δύο αθλήτριες (Ιωάννα Ξουλόγη, Εβελίνα Μάγια), που αναχωρούν σήμερα (Τρίτη 13/03) για τον προορισμό τους, συνοδευόμενοι από τους προπονητές Δημήτρη Ράφτη, Γιώργο Αγγέλου, Θεόφιλο Λαλεχό, Κώστα Χατζηζήση και τους διεθνείς κριτές Σταύρο Γαλερό, Ιουλία Παλαμάρα.

Οι Eλληνες πρωταθλητές, που και πέρσι είχαν κάνει τα διεθνή «αποκαλυπτήριά» τους στο ίδιο στάδιο, θα παρουσιάσουν τα ανανεωμένα προγράμματά τους στην αφετηρία μίας χρονιάς κατά την οποία θα κληθούν να συνεισφέρουν σε αρκετά όργανα ο καθένας, προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα να μπει στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης σε άνδρες και γυναίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου (Ντόχα, 25 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου). Κάτι τέτοιο θα δώσει στις Εθνικές το δικαίωμα εκπροσώπησης με πλήρεις ομάδες στο αντίστοιχο παγκόσμιο του 2019, που θα αποτελέσει το βασικό κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στους άνδρες, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί στο Μπακού στους κρίκους, όπου παραμένει αήττητος από τον Απρίλιο του 2016, παράλληλα όμως έχει δηλωθεί και στις ασκήσεις εδάφους. Παρών στους κρίκους θα είναι επίσης ο φιναλίστ του περσινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ενώ ο πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης στο μονόζυγο Βλάσης Μάρας θα κάνει την επανεμφάνισή του έπειτα από 11 μήνες. Σε δύο όργανα θα συμμετάσχουν ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), ο Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος, δίζυγο) και ο Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο).

Στην κατηγορία των γυναικών, η πρωτοεμφανιζόμενη Εβελίνα Μάγια θα παρουσιάσει προγράμματα σε τρία όργανα (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος), περίπου δύο εβδομάδες πριν κλείσει τα 16 της χρόνια, ενώ η έμπειρη Ιωάννα Ξουλόγη θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη δοκό και το έδαφος.

Στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 102 αθλητές και αθλήτριες (75 άνδρες, 27 γυναίκες) από 23 χώρες.
Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το Αζερμπαϊτζάν φιλοξενεί έναν αγώνα ενόργανης ενταγμένο στην σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα, όπου θα φιλοξενηθεί επίσης το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-εφήβων του 2020 και από την οποία προέρχεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Φαρίντ Γκαγίμποφ.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Πάντα πρώτη σε νέα κρούσματα η Θεσσαλονίκη - Τριψήφιος αριθμός σε Δράμα, Ημαθία, Μαγνησία

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:
Πέμπτη 15 Μαρτίου
10:00 – 17:30: Προκριματικοί οργάνων – 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Eδαφος (Τανταλίδης, Πετρούνιας), Δίζυγο (Ηλιόπουλος, Χατζηευσταθίου), Κρίκοι (Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Aλμα (-), Ασύμμετροι ζυγοί (Μάγια)

Παρασκευή 16 Μαρτίου
10:00 – 17:00: Προκριματικοί οργάνων – 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Aλμα (-), Πλάγιος ίππος (Τανταλίδης, Χατζηευσταθίου), Μονόζυγο (Μάρας, Ηλιόπουλος)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας (Ξουλόγη, Μάγια), Έδαφος (Ξουλόγη, Μάγια)

Σάββατο 17 Μαρτίου
10:00 – 14:00: Τελικοί οργάνων – 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Eδαφος, Δίζυγο, Κρίκοι / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Aλμα, Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 18 Μαρτίου
10:00 – 14:00: Τελικοί οργάνων – 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Aλμα, Πλάγιος ίππος, Μονόζυγο / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Eδαφος

Αύριο (Τετάρτη 14/03) η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Γ.Ο.
Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 16:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι τα εξής:
1. Εκλογή Τριμελούς Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.
2. Επικύρωση Πρακτικών της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ε.Γ.Ο. της 22ης Νοεμβρίου 2017.
3. Διοικητικός Απολογισμός από 01/01/2017 έως 31/12/2017 – Τοποθετήσεις μελών – Ψηφοφορία.
4. Οικονομικός Απολογισμός από 01/01/2017 έως 31/12/2017 και ισολογισμός έτους 2017 – Τοποθετήσεις μελών – Ψηφοφορία.
5. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του Δ.Σ. για το χρονικό διάστημα από 01/01/2017 έως 31/12/2017 – Ψηφοφορία.
6. Απαλλαγή ευθύνης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οικονομική διαχείριση του χρονικού διαστήματος από 01/01/2017 έως 31/12/2017 – Ψηφοφορία.

Στην Τακτική Γ.Σ. έχουν προσκληθεί 95 σωματεία με δικαίωμα ψήφου και, εφόσον δεν υπάρξει απαρτία κατά την προκαθορισμένη ώρα, η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 17:00, την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο.