Ψηφίστε για κορυφαίο της Ευρώπης τον Λευτέρη Πετρούνια!

Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ο Λευτέρης Πετρούνιας Είναι ο «άρχοντας των κρίκων» και θα επιδιώξει και πάλι να το αποδείξει. Ο λόγος για τον Λευτέρη Πετρούνια που είναι υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά, η UEG αποφάσισε να θεσπίσει έπαθλα […]

Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ο Λευτέρης Πετρούνιας

Είναι ο «άρχοντας των κρίκων» και θα επιδιώξει και πάλι να το αποδείξει. Ο λόγος για τον Λευτέρη Πετρούνια που είναι υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά, η UEG αποφάσισε να θεσπίσει έπαθλα για τους κορυφαίους της χρονιάς στην ευρωπαϊκή γυμναστική. Μάλιστα, οι νικητές σε κάθε κατηγορία θα αναδειχθούν βάσει των προτιμήσεων του κοινού, που μπορεί να ψηφίζει μέχρι το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου στον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο πρωταθλητής της ενόργανης Λευτέρης Πετρούνιας είναι υποψήφιος για τον τίτλο του Ευρωπαίου Αθλητή της Χρονιάς (“Male Gymnast of the Year”), για το κατόρθωμά του να παραμείνει αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις του 2017, σε προκριματικούς και τελικούς, κατακτώντας μεταξύ άλλων τον τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό και τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του στους κρίκους. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι οι εξής: Ντάνιελ Μπάλι (Ουγγαρία, αεροβική), Πάμπλο Μπρέγκερ (Ελβετία, ενόργανη), Μάριαν Ντραγκουλέσκου (Ρουμανία, ενόργανη), Τιν Σρμπιτς (Κροατία, ενόργανη), Ολέγκ Βερνιάιεφ (Ουκρανία, ενόργανη), Μιχαήλ Ζαλόμιν (Ρωσία, τραμπολίνο).

Διαβάστε επίσης
Εγραψε ιστορία ο Πετρούνιας

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» διεκδικεί ένα ακόμα έπαθλο, αφού συμπεριλήφθηκε επίσης στη λίστα των υποψηφίων για την Κορυφαία Εμφάνιση της Χρονιάς (“Outstanding Performance of the Year”), αφού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ κατέκτησε με άνεση το τρίτο του διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στον θεσμό, επίτευγμα χωρίς προηγούμενο εδώ και δύο δεκαετίες.. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι οι εξής: Λίνα Σιέμπεργκ (Σουηδία, τραμπολίνο), Μαρίνα Τσερνόβα / Γκεόργκι Παταράγια (Ρωσία, ακροβατική), Τατσιάνα Πιατρένια (Λευκορωσία, τραμπολίνο), Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία, ενόργανη), Ντίνα Αβέρινα & Αρίνα Αβέρινα (Ρωσία, ρυθμική), Σάρα Μορένο / Βιθέντε Λι (Ισπανία, αεροβική).

Για να ψηφίσετε πατήστε εδώ

Πηγή: www.sport24.gr