Στη δημοσιότητα η έκθεση του παρατηρητή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Τι επιβεβαιώνει, τι αναφέρει ο γιατρός του αγώνα και η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης Σήμερα έγινε γνωστή η έκθεση του παρατηρητή του μη διεξαχθέντος αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό, όπου επιβεβαιώνεται η εκπρόθεσμη αντικατάσταση του Οσκαρ Γκαρθία στο φύλλο αγώνα, αλλά και η καθυστερημένη εξέτασή του από τον γιατρό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ […]

Τι επιβεβαιώνει, τι αναφέρει ο γιατρός του αγώνα και η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης

Σήμερα έγινε γνωστή η έκθεση του παρατηρητή του μη διεξαχθέντος αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό, όπου επιβεβαιώνεται η εκπρόθεσμη αντικατάσταση του Οσκαρ Γκαρθία στο φύλλο αγώνα, αλλά και η καθυστερημένη εξέτασή του από τον γιατρό του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει και σήμερα ότι ο Οσκαρ Γκαρθία παρανόμως βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο δηλωμένος ως προπονητής του Ολυμπιακού, Χρήστος Κόντης (στο πρώτο έγγραφο που παραδόθηκε στους αξιωματούχους της αναμέτρησης από τους «ερυθρόλευκους»), αντικαταστάθηκε πολύ μετά από τον 44χρονο τεχνικό (το όνομα του οποίου αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα), σε παράβαση των κανονισμών.

Οι «ασπρόμαυροι» βασιζόμενοι στην έκθεση του παρατηρητή θα ζητήσουν να κατακυρωθεί το παιχνίδι με 3-0 υπέρ τους και να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Ολυμπιακό, καθώς ο αγώνας της Κυριακής (25/2) δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα των φιλοξενουμένων.

Ακόμη και νόμιμα, τελικά, να ήταν στον αγωνιστικό χώρο ο κ. Γκαρθία, δεν προκύπτει τραυματισμός του, όπως λένε στη Μικράς Ασίας, που να δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να αποχωρήσουν από το γήπεδο χωρίς τη συγκατάθεση των διαιτητών, οι οποίοι έφυγαν για τα αποδυτήρια αφού είχε αποχωρήσει η ομάδα του Πειραιά.

Η έκθεση του γιατρού αγώνα
Στην έκθεση του παρατηρητή, αλλά και στο φύλλο αγώνα, επισυνάπτεται η έκθεση του γιατρού του αγώνα στην οποία αναφέρεται ότι συνόδευσε τον Όσκαρ Γκαρθία ως τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, εκεί όπου παράγοντες των «ερυθρολεύκων» επί 15′-20′ του απαγόρευσαν την είσοδο προκειμένου να τον εξετάσει.

Στην έκθεση του ο γιατρός του αγώνα προσθέτει ότι όταν ο τέταρτος διαιτητής (Κομίνης), που τον συνόδευσε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, τον ρώτησε αν ο Γκαρθία μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του, η απάντησή του ήταν καταφατική: «ναι, μπορεί».

Από τον ΠΑΟΚ γίνεται λόγος για θέατρο και προσποιητό τραυματισμό του Γκαρθία, ποντάροντας πολλά σ’ αυτή την άρνηση από πλευράς Ολυμπιακού να εξεταστεί ο προπονητής τους από τον γιατρό του αγώνα, παρουσία του τέταρτου διαιτητή και του παρατηρητή της Λίγκας.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ θα βασίσει τη νομική γραμμή του και στο γεγονός ότι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητήθηκε η μεταφορά του Καταλανού προπονητή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, «επειδή αισθανόταν ζαλάδες», αλλά παρότι έπρεπε να παραμείνει για 24 ώρες στο νοσοκομείο, υπέγραψε μόνος του και αποχώρησε φορώντας κολάρο στις 10 το πρωί της Δευτέρας (26/2).

Διαβάστε επίσης
Ο Λεβέκ πηγαίνει στο CAS τον ΠΑΟΚ!

Απάντηση από Ολυμπιακό
Από την πλευρά του Ολυμπιακού, το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook ο Κώστας Καραπαπάς.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε στην ενέργεια αυτή θέλοντας να απαντήσει στα όσα αναφέρουν από τον ΠΑΟΚ περί μη δήλωσης του Οσκαρ Γκαρθία στους αξιωματούχους του αγώνα.

Αμεσα η εκδίκαση
Οσον αφορά την εκδίκαση της υπόθεσης, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός καθώς και φυσικά πρόσωπα αναμένεται να κληθούν το πολύ μέχρι αύριο (28/2), σύμφωνα με πληροφορίες.

Στόχος είναι η εκδίκαση να γίνει άμεσα, ακόμα και εντός της εβδομάδας, όσο κι αν αυτό ακούγεται δύσκολο.

Ξέχωρα από το εάν ο Γκαρθία ήταν δηλωμένος κανονικά ή όχι στο φύλλο αγώνα, ή αν μπήκε εκπρόθεσμα σε αυτό, όπως υποστηρίζει ο ΠΑΟΚ, που κανείς δεν ξέρει αν θα παίξει ρόλο στην εκδίκαση της υπόθεσης, ο ΚΑΠ σε ανάλογα περιστατικά αναφέρει τα κάτωθι:

ΙΙ. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται ως εξής:
α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδος, οπότε υπολογίζεται το αποτέλεσμα που πραγματικά σημειώθηκε.

β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως 2.000 ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.

γ) Με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος, καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του.

Παράλληλα, υπάρχει και το άρθρο 15, παρ. 3 ε του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπει και τιμωρία έδρας: «Εάν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδες ευρώ (80.000)».

Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές.

Οσο για τον Κέβιν Μιραλάς, προβλέπεται επίσης τιμωρία για τη χειρονομία που έκανε προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ όταν συνέβη το περιστατικό με τον τραυματισμό του Γκαρθία.

Πηγή: gazzetta.gr , iefimerida.gr