Τα πρώτα λόγια του Πελέ μέσα από το νοσοκομείο: “Είμαι γερός, έχω ελπίδα”

Πελέ

Τα μηνύματα που λαμβάνει του «δίνουν ενέργεια»

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Σάο Πάολο ο Πελέ, ο οποίος μέσα από ανάρτησή του δηλώνει ότι είναι καλά και ότι έχει πολλή ελπίδα.

Ο 82χρονος Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου έγραψε το απόγευμα του Σαββάτου ότι τα μηνύματα για τον ίδιο, αλλά και οι αγώνες της Εθνικής Βραζιλίας που βλέπει στο Μουντιάλ του Κατάρ, τού «δίνουν ενέργεια».

«Φίλοι μου, θέλω όλοι να είστε ήρεμοι και θετικοί», έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram ο Πελέ, για να προσθέσει ότι «είμαι γερός, με πολλή ελπίδα και ακολουθώ τη θεραπεία μου όπως συνήθως. Ευχαριστώ όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που λαμβάνω».

Διαβάστε επίσης: Με λοίμωξη του αναπνευστικού διαγνώστηκε ο Πελέ

Συμπληρώνει μάλιστα ότι «έχω πολλή πίστη στον Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από όλο τον κόσμο με κρατά γεμάτο ενέργεια. Και δείτε τη Βραζιλία στο Μουντιάλ!». «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η περιγραφή της μητέρας που έχασε το μωρό της στη γέννα

Ο Πελέ εισήχθη την Τρίτη ενώ την Πέμπτη ανέφερε ότι ήταν για την τακτική μηνιαία επίσκεψη του. Τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από το παχύ έντερο και ήταν γνωστό ότι έκανε χημειοθεραπείες.

Το Σάββατο, το νοσοκομείο ανέφερε ότι στον Πελέ «εξακολουθεί να χορηγείται θεραπεία» και ότι η κατάστασή του «παραμένει σταθερή», χωρίς επιδείνωση το τελευταίο 24ωρο. Προηγούμενη ανακοίνωση ανέφερε ως αιτία της εισαγωγής λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ έκανε λόγο και για την επανεξέταση της χημειοθεραπείας του.

Δημοσιεύματα πάντως ανέφεραν ότι στον Πελέ χορηγείται ανακουφιστική θεραπεία, όπως ασθενείς τελικού σταδίου, και ότι δεν ανταποκρινόταν στην χημειοθεραπεία.