Θεσσαλονίκη: Αυλαία με δύο διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό Νέων ILCA 6

ιστιοπλοϊα ευρωπαϊκό νέων Θεσσαλονίκη

Δύο μετάλλια για τον Αλέξανδρο Ελευθεριάδη

Με ελληνικές διακρίσεις έπεσε η αυλαία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του.

Πρωταγωνιστής της διοργάνωσης ήταν ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των νέων και το χρυσό στην κατηγορία U17!

Στην έκτη και τελευταία μέρα των αγώνων, οι ιστιοπλόοι αν και έριξαν τα σκάφη τους στον υδάτινο στίβο του Θερμαϊκού κόλπου με δυο ώρες καθυστέρηση – λόγω της άπνοιας – έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ξεπέρασαν τα όρια τους και έφεραν ανατροπές στη γενική κατάταξη.

Πρωταθλητής Ευρώπης στα αγόρια αναδείχθηκε ο Γερμανός Όλε Σβεκέντιεκ, έχοντας συνολικά 93 βαθμούς ποινής έπειτα από 12 ιστιοδρομίες. Σήμερα είχε μια πρωτιά και μια 19η θέση.

Δεύτερος ήταν ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης με 98 β.π. και τρίτος ο Ισραηλινός Γιόγεφ Αλκαλάι με 101 β.π.

Ελληνική υπόθεση ήταν η κατηγορία U17 των αγοριών: το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης (97 β.π.), το ασημένιο ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης (109 β.π.) και το χάλκινο ο Μάριος Σταθάς (116 β.π.).

Στα κορίτσια, τον τίτλο κατέκτησε η Ιρλανδέζα Ίβι ΜακΜάχον, η οποία είχε 35 βαθμούς ποινής μετά από 12 ιστιοδρομίες και δυο σημερινές πρωτιές, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της στον υδάτινο στίβο του Θερμαϊκού κόλπου.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλίδα Έμα Ματίβι με 71 β.π. και την τρίτη η Ισπανίδα Κλαούντια Αντάν Γιέδο με 86 β.π.

Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη παρουσία πραγματοποίησε η Μαρία Χριστίνα Μένη, η οποία κατέλαβε την 15η θέση στη γενική κατάταξη με 175 β.π., όσους είχε και η Ευαγγελία Καραγεώργου που την ακολούθησε.

Στην κατηγορία των U17 κοριτσιών, πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η Ισπανίδα Αντριάνα Κάστρο Νούνιεθ με 117 β.π. Ακολούθησε η Ιταλίδα Βιτόρια Μαρία Αρσένι με 181 β.π. και η Γερμανίδα Έβα Βίσε με 254 β.π.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στήριξαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η διοργάνωση ήταν ακόμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ