Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών τροχοπέδη στα έργα ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος του ΝΟΓ, Βασίλης Καφετζάκης

«Η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Λουδία όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου Κωπηλασίας «σκοντάφτει» στην έλλειψη δυναμικών αποφάσεων. Η περιορισμένη ζώνη έργου και το υπάρχων ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν επιτρέπουν την συμμετοχή του Ομίλου σε Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα με αποτέλεσμα τη στασιμότητα», τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος του Ομίλου Βασίλης Καφετζάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης.

Οι αλλαγές σύμφωνα με τον κύριο Καφετζάκη είναι καθοριστικές για το μέλλον του τόπου καθώς ο ΝΟΓ είναι το μοναδικό σωματείο του Δήμου Πέλλας που προωθεί την ανάπτυξη του τουρισμού. Ως παράδειγμα ο Πρόεδρος του ΝΟΓ, ανέφερε την Εθνική ομάδα Βουλγαρίας που πραγματοποιεί προπονήσεις στο Λουδία όπως και πολλά σωματεία από Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Οι αποστολές αυτές- σύμφωνα με τον κύριο Καφετζάκη,- ξεπερνούν τον αριθμό των 20 ατόμων η κάθε μια, και όλοι μένουν στην πόλη των Γιαννιτσών, Παράλληλα –όπως τόνισε- επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και τους όμορους δήμους ενισχύοντας οικονομικά μια σειρά από επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΓ καταθέτοντας τις προτάσεις του για τον απεγκλωβισμό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τόνισε: «Πρέπει να χαρακτηριστεί ο Λουδίας, πλεύσιμος ποταμός και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την τροποποίηση της ζώνης έργου όπου θα γίνει εκ νέου μια νέα κατανομή γης. Έτσι θα παραχωρηθεί μεγαλύτερο κομμάτι γης στο Δήμο Πέλλας και στη συνέχεια στον Ν.Ο.Γ. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να εντάξουμε το Όμιλο σε κάποιο αναπτυξιακό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα».

Σχολιάζοντας το ενδιαφέρον των παραγόντων της ευρύτερης πολιτικής σκηνής σημείωσε πως η κατάσταση παραμένει στάσιμη. Η μοναδική αναλαμπή έργων στο Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών ήταν στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 όπου μέσω ενός προγράμματος Lider κατασκευάσθηκαν ξύλινοι ξενώνες στις εγκαταστάσεις του Λουδία και ενισχύθηκε ο Όμιλος από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής.

Διαβάστε επίσης  Πλημμύρισε δρόμος έξω από τα Γιαννιτσά - Το νερό κάλυπτε τις ρόδες αυτοκινήτων (ΦΩΤΟ)

Τέλος ο Πρόεδρος του ΝΟΓ αναφερόμενος στο νεοϊδρυθέν τμήμα κωπηλασίας για ενήλικες χαρακτήρισε την προσπάθεια αυτή ως τη μεγαλύτερη προσπάθεια εξωστρέφειας στην ιστορία του Ομίλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *