Τζόκοβιτς: “Δεν πιστεύω πως το τέλος της καριέρας μου είναι κοντά, ειδικά όσο καταφέρνω να κερδίζω τίτλους”

Τζόκοβιτς

Το μυαλό του είναι στις ΗΠΑ και το US Open

O Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει τις διακοπές του στη Βοσνία αλλά το μυαλό του είναι στις ΗΠΑ και το US Open.

Στα τέλη Αυγούστου αρχίζει στη Νέα Υόρκη το Grand Slam και περιμένει να μάθει εάν του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα αφού είναι ανεμβολίαστος. Ο Σέρβος τενίστας που για αυτό τον λόγο δεν έπαιξε στο Australian Open μίλησε στα ΜΜΕ της Βοσνίας και ξεκαθάρισε:

«Δεν θα ταξιδέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες αν δεν είμαι σίγουρος ότι θα δικαιούμαι να μπω στη χώρα. Αυτό που έγινε φέτος στη Μελβούρνη, δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Υπάρχει κόσμος που ακόμα πιστεύει ότι το έκανα επίτηδες, αλλά δεν είναι αλήθεια. Έδειξα στο δικαστήριο πως είχα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να μπω στη χώρα. Ελπίζω τα πράγματα να αλλάξουν σύντομα στην Αυστραλία».

Εν συνεχεία μίλησε για το δικαίωμα επιλογής του να μην κάνει εμβόλιο: «Θέλω να επιστρέψω στην Αυστραλία, είναι μια χώρα που αγαπώ και είχα τα καλύτερα αποτελέσματά μου εκεί. Ειλικρινά, θα ήθελα να παίξω σε όλα τα μέρη, είμαι αθλητής. Δεν θέλω να κάνω πολιτική.

Αυτό που πάντα πίστευα, είναι η ελευθερία του ατόμου στην επιλογή. Το μόνο που θέλω είναι ο κόσμος να σεβαστεί την επιλογή μου. Αν μου δοθούν εξαιρέσεις στο μέλλον για να πάω σ’ αυτές τις χώρες θα ήταν θαυμάσιο, αν όχι, δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου».

Διαβάστε επίσης  Eπιστρέφει στα κορτ ο Ναδάλ - Θα αγωνιστεί στο Μόντε Κάρλο

Ο Νόλε κυνηγάει το 22ο Grand Slam για να ισοφαρίσει τον Ράφα Ναδάλ και ξέρει πως εάν δεν πάει στις ΗΠΑ ο Ισπανός ίσως αυξήσει τη διαφορά. Ο Σέρβος βέβαια έχει πολλά χρόνια ακόμη για να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στα Grand Slam αφού στην ίδια συνέντευξη ξεκαθάρισε:

«Δεν πιστεύω πως το τέλος της καριέρας μου είναι κοντά, ειδικά όσο καταφέρνω να κερδίζω Grand Slams τίτλους».