Τζόκοβιτς: “Ο Τσιτσιπάς θα έχει ισχυρό κίνητρο και παίζει πολύ καλά, φαίνεται η εξέλιξη”

Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον μεγάλο τελικό του Australian Open (29/01, 10.30, Eurosport 1).

Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι πανέτοιμος ακόμα για μάχη πέντε ωρών ε τον Έλληνα πρωταθλητή, τονίζοντας ότι αυτός ο τελικός ήταν “αναμενόμενος”, με βάση την εικόνα των δύο αθλητών.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανέφερε μεταξύ άλλων για τη μονομαχία με τον Τσιτσιπά: “Μπορεί να πει κανείς ότι αυτός ήταν ο αναμενόμενος τελικός, με βάση τον τρόπο που έχουμε παίξει”.

Για το τι περιμένει από τη μονομαχία τους: “Δεν υπάρχουν πολλά μυστικά μεταξύ μας. Ξέρει το δικό μου παιχνίδι, ξέρω το δικό του. Μέχρι τώρα, δεν έχουμε παίξει μόνο στο χορτάρι.

Έχει ωριμάσει αρκετά, είναι 24 ετών, στο peak των ικανοτήτων του. Πιθανότατα είναι το ματς της ζωής του, παίζοντας για το Νο.1 και τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, εναντίον μου. Θα έχει ισχυρό κίνητρο και παίζει πολύ καλά, φαίνεται η εξέλιξη”.

Για το αν είναι έτοιμος: “Ξέρω τι πρέπει να κάνω από άποψη τακτικής, έχω παίξει μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια μου στη Μελβούρνη. Είμαι έτοιμος να πάω μέχρι το τέρμα. Αν είναι πέντε σετ, τότε είναι πέντε σετ. Αν είναι πέντε ώρες, είναι πέντε ώρες. Ανυπομονώ”.

Πηγή: sport24.gr