Ζαφειράκης Νάουσας: Με πίστη και πάθος για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία

Ζαφειράκης Νάουσας

Αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία του χάντμπολ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ζαφειράκης Νάουσας αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία του χάντμπολ.

Με όπλο το πάθος και το δέσιμο των παικτών ο Ζαφειράκης Νάουσας θα δώσει τη δική του «μάχη» στην Handball Premiere με έναν και μοναδικό στόχο. Να παραμείνει στην κατηγορία.

Η ομάδα της Νάουσας έχει πλούσια ιστορία στο άθλημα και ιδιαίτερα στα αναπτυξιακά τμήματα, κάτι που εξαργυρώνει με τον καλύτερο τρόπο.

Αλλωστε, η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Ζαφειράκη είναι σπουδαία τα τελευταία χρόνια, κάτι που αντικατοπτρίζεται με τον καλύτερο τρόπο και στην ανδρική ομάδα.

Κώστας Δεληγιάννης: «Λείπει η οικονομική βοήθεια από το κράτος»

Ο προπονητής της ομάδας μίλησε στο thes.gr για την ομάδα, τη φετινή χρονιά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Πρωτεύον στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία και μέσω αυτού να δημιουργηθεί ένα σύνολο του οποίου το προφίλ να είναι χαντμπολικό και πιο αθλητικό . Έπειτα από δύο δύσκολες σεζόν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια ομάδα της επαρχίας σαν τον Ζαφειράκη, είναι οικονομικές. Όλα τα άλλα τα προβλήματα λύνονται με την πάροδο του χρόνου. Νομίζω πως εάν δεν δοθεί η οικονομική υποστήριξη από το κράτος, ομάδες σαν την δική μας θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον», τόνισε αρχικά ο κ. Δεληγιάννης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σχετικά με τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι το μέγεθός του ρόστερ. Η ομάδα μας αποτελείται κυρίως από παίχτες της Νάουσας και σε αυτό στοιχείο θέλουμε να επενδύσουμε για το μέλλον, παρόλα αυτά το ρόστερ μας παραμένει μικρό με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν επιλογές σε περίπτωση που θα απουσιάζουν κάποιοι παίχτες για διάφορους λόγους.

Σε γενικές γραμμές όμως η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι ότι κάνουν το κάνουν με πολύ αγάπη και αυτό νομίζω είναι το συστατικό το οποίο κάνει την ομάδα να εξελίσσεται και να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Θεοδωρόπουλος τόνισε: «Για εμάς στον Ζαφειράκη, η δεύτερη χρονιά μας στην μεγάλη κατηγορία του χάντμπολ, είναι ιδιαίτερη καθώς πρέπει να διεκδικήσουμε τη θέση που μας αξίζει. Στο τμήμα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους και όλος αυτός ο κόπος είμαι σίγουρος πως θα φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Οι αθλητές και η προπονητική ομάδα, δουλεύουμε καθημερινά και η ομάδα έχει αρχίσει να έρχεται στο επιθυμητό επίπεδο. Μακάρι να έχουμε μια καλή αγωνιστική χρονιά χωρίς τραυματισμούς και φυσικά χωρίς διακοπές και αναβολές των πρωταθλημάτων».

Φώτης Παπουτσής: «Θα δώσουμε και την ψυχή μας για να τα καταφέρουμε»

Β΄προπονητής της ομάδας για ακόμα μία χρονιά είναι ο Φώτης Παπουτσής. Σε δηλώσεις του στο thes.gr επεσήμανε πως στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και πως αυτός και όλοι στην ομάδα θα δώσουν και την ψυχή τους για να τα καταφέρουν.

«Ο στόχος της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα είναι να παραμείνει στην κατηγορία. Ο βασικός κορμός είναι ο ίδιος με την περσινή χρονιά. Ενισχυθήκαμε με δύο ξένους παίκτες, στη θέση του τερματοφύλακα και του δεξιού ίντερ. Είμαστε πολύ δεμένοι και όλοι μας θα δώσουμε και τη ψυχή μας για να τα καταφέρουμε» δήλωσε αρχικά ο κ. Παπουτσής.

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ πως είναι βασικό μια ομάδα να στηρίζεται σε γηγενείς παίκτες. Αυτό γίνεται κατά κύριο λόγο στη δική μας. Άλλωστε ο Ζαφειράκης Νάουσας φημίζεται για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα αναπτυξιακά τμήματα εδώ και πολλά χρόνια. Τα ταλέντα που βγάζει μπορούν άμεσα να στηρίξουν την πρώτη ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τη στήριξη του κόσμου υπογράμμισε: «Είναι μια δύσκολη περίοδος γενικά για τον αθλητισμό. Εξαιτίας και των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού δεν μπορούμε να έχουμε την πλήρη στήριξη του κόσμου μας, που ανέκαθεν είναι από τα δυνατά μας όπλα. Είναι ψυχολογικό και οικονομικό το θέμα. Εμείς τους θέλουμε δίπλα μας,να μας στηρίζουν για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Τέλος επεσήμανε: “Η χρονιά ελπίζω να κυλήσει χωρίς τραυματισμούς. Αυτό εύχομαι και σε όλες τις ομάδες. Με την κατάλληλη σοβαρότητα και συνέπεια στις προπονήσεις θα μπορούμε να βλέπουμε τον κάθε αντίπαλο στα μάτια και να τα δίνουμε όλα για τη νίκη και την επόμενη χρονιά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στη μεγάλη κατηγορία”.

Θεολόγης Κασάπης: «Είμαστε μία οικογένεια»

Έφορος του Ζαφειράκη Νάουσας είναι ο Θεολόγης Κασάπης, επιχειρηματίας στην πόλη της Νάουσας. Λάτρης του αθλήματος και φυσικά του Ζαφειράκη. Στηρίζει την ομάδα με όλους του τις δυνάμεις γιατί όπως υπογράμμισε η ομάδα είναι μία οικογένεια κάτι που του δίνει τη δύναμη να βρίσκεται στο πλευρό της.

«Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά την προηγούμενη σεζόν. Διοίκηση παίκτες και χορηγοί έδωσαν τα πάντα για τη στήριξη της ομάδας. Το 95% των παικτών είναι γηγενής. Είμαστε μία οικογένεια και αυτό το στοιχείο είναι που με εμπνέει και ασχολούμαι», δήλωσε ο κ. Κασάπης.

Για τη στήριξη του κόσμου της Νάουσας τόνισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που βρίσκονται στο πλευρό μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Θέλουμε τον κόσμο της Νάουσας δίπλα μας για να καταφέρουμε τον στόχο μας, να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Το ρόστερ της ομάδας

1. Ronan Le Peillet (Γαλλία) Τ/Φ 12/8/1996 1,83 μ.
4. Βασίλης Μπόλας Α. ίντερ 2/8/1998 1,83 μ.
5. Κώστας Tζουβάρας Δ. ίντερ 10/3/1996 1,92 μ.
6. Σταύρος Μαυροδουλάκης Α. ίντερ 28/6/1998 1,79 μ.
7. Γιάννης Γαλίτης Α. εξτρέμ 15/5/2000 1,79 μ.
11. Γιώργος Θεοδωρόπουλος Πλει Μεικερ 29/9/1996 1,78 μ.
17. Πέτρος Ρότζιος Δ. εξτρέμ 24/5/1996 1,73 μ.
18. Σπύρος Μπιλιούρης Πλει Μεικερ 10/10/2004 1,81 μ.
21. Παναγιώτης Πινακούδης Α. εξτρέμ 21/12/1996 1,82 μ.
22. Νίκος Τσαγκεράς Α. εξτρέμ 11/6/1997 1,83 μ.
24. Πασχάλης Πίτος Πίβοτ 8/3/1992 1,90 μ.
34. Γιώργος Δάιος Τ/Φ 29/3/2004 1,93 μ.
69. Κανιζάι Νεμπόισα (Ουγγαρία) Δ. ίντερ 24/8/1994 1,95 μ.
80. Αθανάσιος Μπουμπουλεντρας Τ/Φ 28/7/1994 1,80 μ.
88. Σοφοκλής Τσάτσας Πιβοτ 25/4/1996 1,89 μ.
99. Πέτρος Διδασκάλου Πλει Μεικερ 21/3/1992 1,76 μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *