Ζήτησε συγγνώμη που έβρισε τη μητέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς έβρισε τη μητέρα του

Δήλωσε πως δεν ήταν καλό παράδειγμα η συμπεριφορά του

Viral έγινε στο διαδίκτυο το βίντεο που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες, στο οποίο φαίνεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς να βρίζει τη μητέρα του κατά τη διάρκεια αγώνα.

Ο Έλληνας τενίστας τα… έχωσε στη μητέρα του επειδή μιλούσε συνέχεια και του έκανε παρατηρήσεις αλλά αυτό που τον πείραξε και ξέσπασε ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε η Τζούλια. Μιλούσε ρώσικα και ο αντίπαλος του Στέφανου ήταν ο Ρώσος Ντανίλ Μεντβέντεφ!

@protothema.gr

#protothema #tsitsipas #news

♬ original sound – protothema.gr

Λίγες ημέρες μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε το λάθος του από το Παρίσι και δήλωσε ότι νιώθει ντροπή.

«Ήταν μεγάλο λάθος μου» είπε αρχικά στο SDNA ο Στέφανος και συνέχισε «Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου. Εκείνη τη στιγμή, όμως, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή “παράσταση” μέσα στο γήπεδο. Ένιωσα σα να με τσιμπάνε (από το box) όταν έπαιζα. Και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, πάνω από αυτό που υπήρχε ήδη.

Ήταν λίγο δύσκολο να μείνω ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή, αν και σε μεγάλους αγώνες, παρότι μερικές φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου, το τελευταίο διάστημα έχω βελτιωθεί πολύ πάνω σε αυτό.

Βλέποντας το βίντεο, αυτό που έγινε δε νομίζω ότι είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πιστεύω ότι ο ρόλος της μητέρας είναι να μένει εκτός coaching και να μην της δίνεται η δυνατότητα να το κάνει αυτό. Στη δική μου περίπτωση, όμως, η μητέρα μου έχει γνώσεις και ξέρει από τένις, οπότε είναι λίγο διαφορετικό. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί σίγουρα δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά. Την επόμενη φορά που μπορεί να φτάσω σε ένα τέτοιο σημείο, θα μου περάσει όλο αυτό από το μυαλό πριν πω κάτι».

Για το ίδιο θέμα είχε μιλήσει και στο Mega ο πατέρας και προπονητής του Τσιτσιπά, Απόστολος:

«Το ατυχές συμβάν που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δεν είναι τίποτα, παρά μόνο μια ένταση μεταξύ μητέρας και γιου. Η μητέρα του λειτούργησε με το αίσθημα της μάνας και προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί της. Ο Στέφανος ήθελε να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει μόνος του στον αγώνα χωρίς την υποστήριξη της μητέρας του, γιατί δεν ήθελε να δείξει ευαίσθητες πτυχές του στον αντίπαλο».