84η ΔΕΘ: Οταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχασε από το μικρό Λέανδρο (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μία μπάλα για όλους»

Με αφορμή την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μία μπάλα για όλους»

Στην 84η ΔΕΘ βρέθηκε η Παγκόσμια Καμπάνια «Μια μπάλα για όλους», η οποία στοχεύει στη δωρεάν διανομή μπαλών για τυφλά παιδιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έναρξης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μία μπάλα για όλους» με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Ευρωβουλευτή και αρχηγού της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro 2004, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η καινοτόμος αυτή μπάλα δημιουργήθηκε από τον Ηλία Μάστορα και το σωματείο Οραμα Νέων Youthorama και διαθέτει 4 κουδουνάκια στο εσωτερικό της έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά να την εντοπίζουν ευκολότερα όταν κυλά.

Κατά τη διάρκεια αυτής, ο πρωταθλητής Ευρώπης είχε την ευκαιρία να παίξει έναν αγώνα με το μικρό Λέανδρο, ο οποίος σκόραρε με την μπάλα στο ειδικά διαμορφωμένο τέρμα νικώντας τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος σχολίασε: «Μια από τις λίγες ήττες που έχω αποδεχθεί όμορφα».

Διαβάστε επίσης
ΔΕΘ: Το φθινόπωρο του 2021 η 12η Zootechnia

Ο κ. Ζαγοράκης, παράλληλα, μίλησε για την σημασία της συνεργασίας του με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με το οποίο όπως υποστήριξε : «Έχω την τύχη να συνεργάζομαι από το 2004 και με χαροποιεί ιδιαίτερα που είναι αρωγοί σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Εδώ, πραγματικά, είναι η ουσία του Ιδρύματος».

Η Διεθνής αυτή καμπάνια έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 100 χώρες, με τον εμπνευστή και δημιουργό της, Ηλία Μάστορα, να διαδίδει συνεχώς το αίσθημα της ενσυναίσθησης, σκορπώντας χαμόγελα σε χιλιάδες τυφλά παιδιά ανά τον κόσμο.

Κώστας Κεχαγιάς