Χαλκιδική: Ιδανικές και για άτομα με αναπηρία οι παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη

παραλίες

Ολοκληρώθηκε εγκαίρως το έργο προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού

Τέσσερις παραλίες του δήμου Αριστοτέλη, στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής είναι πανέτοιμες να υποδεχτούν στα γαλανά νερά και τα άτομα με αναπηρία καθώς ολοκληρώθηκε εγκαίρως το έργο προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προσβασιμότητας.

Το έργο, προϋπολογισμού 239.776,58 ευρώ στην Χαλκιδική, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», με στόχο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις προσβασιμότητας και τους κανόνες ασφαλείας για όλες τις κατηγορίες ατόμων με αναπηρία σε παραλίες του δήμου.

Η παρέμβαση αφορά τέσσερις παραλιακούς οικισμούς, όπου λειτουργούν τουριστικά οργανωμένες παραλίες της Προ Άθω περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, οι σχετικές διαμορφώσεις έγιναν στη Δημοτική πλαζ Ιερισσού (κάμπινγκ), στην παραλία «Αλυκές» (κάμπινγκ) της Αμμουλιανής, στη Δημοτική Πλαζ Νέων Ρόδων (Σαρακήνα) και στην παραλία «καμπούδι» της Ουρανούπολης.

Σε κάθε μια από τις παραπάνω θέσεις, εγκαταστάθηκαν κινητοί διάδρομοι και μόνιμες διατάξεις αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα των ατόμων με κινητικά προβλήματα (σε Ιερισσό και Νέα Ρόδα), διατάξεις καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης (σε Αμμουλιανή και Ουρανούπολη) ομπρέλες και κινητά πάνελ δημιουργίας χώρων σκίασης, ενημερωτικές πινακίδες, χώροι υγιεινής και αποδυτήρια για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, ειδικοί κάδοι απορριμμάτων.

Διαβάστε επίσης
Χαλκιδική: Καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του δενδρύλλια κάνναβης (ΒΙΝΤΕΟ)

«Και στο θέμα της προσβασιμότητας στις παραλίες του δήμου Αριστοτέλη, ένα έργο που είχε ενταχθεί πριν τη θητεία μας, το συμπληρώσαμε, το εμπλουτίσαμε, το ολοκληρώσαμε και το παραδίδουμε στους συμπολίτες μας με αναπηρίες, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Αριστοτέλη για να απολαύσουν το καλοκαίρι ισότιμα και χωρίς εμπόδια», δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για χρηματοδότηση αντίστοιχου έργου μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» σε δύο ακόμα ακτές, στην παραλία «Κάμπος» στα Πυργαδίκια και στην παραλία μπροστά από την Ευρωκατασκήνωση ΑμεΑ της Ολυμπιάδας. «Γινόμαστε καλύτεροι συνεχώς. Κάθε μέρα κι ένα βήμα. Και οι φίλοι μας ΑμεΑ ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πόσο σημαντική είναι η φράση αυτή, για κάθε μικρή και μεγάλη νίκη στη ζωή!», προσθέτει ο κ. Βαλιάνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ