Φώτης Μπίμπασης: “Να δημιουργηθεί ένας δια-παραταξιακός φορέας για τη σωστή εφαρμογή του νόμου για τα ΑμεΑ”

fotis mpimpasis fotis bibasis ypopsifios dimotikos symvoulos

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η σημερινή και η ανάγκη για εφαρμογή των διατάξεων των σχετικών νόμων κρίνεται απαραίτητη.

Αυτό αναφέρει σε μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων,ο Φώτης Μπίμπασης. Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: “Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία. Κι ενώ η πανδημία του κορονοϊού θα έπρεπε να μας ευαισθητοποιήσει περισσότερο απέναντι στους συνανθρώπους μας που ήδη διαβιούν δύσκολα, γίνεται ξεκάθαρο ότι όλο αυτό το διάστημα επιβαρύνθηκαν πολύ περισσότερο. Το μοντέλο της ιδρυματοποίησης που ακολουθείται στη χώρα, ξεπερασμένο από την πραγματικότητα, πρέπει να αλλάξει. Η απομόνωση των πολιτών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις είναι ανεπίτρεπτη. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ και ΚΔΗΦ ΑμεΑ), των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό και υποδομές.

Τα επιδόματα αυτών των ανθρώπων παραμένουν στάσιμα από το 2011, όταν οι ανάγκες τους και το κόστος διαβίωσής τους διαρκώς αυξάνονται. Πως θα επιβιώσει ένας άνθρωπος που εξαρτάται από τη συνεχή χρήση ενεργοβόρων ιατροτεχνολογικών βοηθημάτων, όταν η δαπάνη αυτή προσμετράται στο εισόδημά του; Όταν για να απαλλαγεί κάποιος από τη ειδική εισφορά αλληλεγγύης πρέπει να είναι ανάπηρος από 80% και πάνω;

Ο Φώτης Μπίμπασης, Μέλος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, και ο ίδιος άτομο με αναπηρία, δηλώνει, «Ο Νόμος 4488/18 για τα δικαιώματα ατόμων µε αναπηρία είναι σε ισχύ από το 2018. Αποτελεί ουσιαστικά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Το Σχέδιο αυτό αποτελεί έναν «οδικό χάρτη » που παρέχει σαφές, συνεκτικό και συστηματικό πλαίσιο δράσης για τα επόμενα χρόνια, σε ευθυγράμμιση με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Ζητούμε στα πλαίσια του νόμου να δημιουργηθεί ένας δια-παραταξιακός φορέας προκειμένου για την σωστή εφαρμογή αλλά και λειτουργία του νόμου».

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ αυτή τη μέρα, που είναι αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, καλούμε όλους εσάς, να τους προσέξετε όταν περνούν από δίπλα σας και να τους αντιμετωπίζετε ως ίσους. Καλούμε όμως και την πολιτεία να ακούσει τις ανάγκες των Σωματείων που ξέρουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα των ΑμεΑ και να μη λειτουργεί αποκομμένη από την κοινωνία”.

Διαβάστε επίσης
Απίστευτη καταγγελία: Μητέρα μαθητή ΑμεΑ μένει στο σχολείο μαζί του λόγω έλλειψης ειδικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.