Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την προσεχή Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» συνδιοργανώνουν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Τομέας Κοινωνικής Συνοχής, η Επιτροπή Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Αθλητιατρικής του Α.Π.Θ. και η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως […]

Την προσεχή Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» συνδιοργανώνουν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Τομέας Κοινωνικής Συνοχής, η Επιτροπή Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Αθλητιατρικής του Α.Π.Θ. και η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017:
1. Ώρα 14.00: Περιήγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Για τα άτομα με προβλήματα όρασης θα πραγματοποιηθεί ατομική απτική ξενάγηση, διάρκειας μίας ώρας με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο».
2. Ώρα 16:30: Αγώνες λαμπαδηδρομίας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
3. Ώρα 18.00: Απονομή διπλωμάτων και μεταλλίων στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση, με δείπνο. Τη μουσική εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι εξής καλλιτέχνες: ο Νίκος Κουρκούλης, ο Βασίλης Μπατής, ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, ο Κωνσταντίνος Καραγέλης, η Όλγα Παππά, η Ντίνα Παπαϊωάννου, η Σοφία Βήκα και στο ποντιακό τραγούδι ο Μπάμπης Κεμενετζίδης και ο Στάθης Παυλίδης.

Διαβάστε επίσης
Εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Με τις δράσεις μας κάνουμε το μήνυμα «Συμμετέχω Ισότιμα» πράξη. Προσφέρουμε στους συμπολίτες μας με αναπηρία τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνία και τον πολιτισμό, μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που γίνονται ανοιχτή αγκαλιά για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με παιχνίδι, μάθηση και μουσική και καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει» δήλωσε ο Συντονιστής του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος.