ΠΕΔΚΜ: Τοποθετήθηκαν πινακίδες σήμανσης στα γραφεία για άτομα με οπτική αναπηρία

Η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) ανέλαβε πρωτοβουλία ευαισθησίας , τοποθετώντας στους χώρους των γραφείων της πινακίδες με ανάγλυφα στοιχεία και με γραφή Braill, για την εξυπηρέτηση ατόμων με οπτική αναπηρία.

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δικαιούνται τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες με όλους τους υπόλοιπους πολίτες, η ΠΕΔΚΜ αποδέχθηκε τη δωρεά των πινακίδων της εταιρείας «Πρόσβαση», που αποτελεί την πρώτη σε δημόσιο φορέα.
Τις πινακίδες, που τοποθετήθηκαν ήδη στην κεντρική είσοδο των γραφείων της ΠΕΔΚΜ και στο εσωτερικό τους, παρέλαβε ο πρόεδρος του οργάνου, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης από τους εκπροσώπους της εταιρείας «Πρόσβαση» κ.κ Κώστα Παρχαρίδη και Χρήστο Κοκκινάκη.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία συμβολισμού και ευαισθησίας από την ΠΕΔΚΜ με σκοπό να διευκολύνει την πρόσβαση των συμπολιτών μας με οπτική αναπηρία. Εμείς ως ΠΕΔΚΜ δίνουμε το παράδειγμα με την ευχή να υιοθετηθούν ανάλογες πρωτοβουλίες και από άλλους φορείς, αλλά και ενεργούς πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της “Παρέμβασης” για την ευαισθησία τους..

Αναφερόμενος στην απόφαση της εταιρείας «Πρόσβαση» να δωρίσει τις πινακίδες στην ΠΕΔΚΜ ο εκπρόσωπος της κ. Κοκκινάκης τόνισε ότι «κίνητρο για μας αποτέλεσε η μεγάλη ευαισθησία του κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη απέναντι στα άτομα με αναπηρία και την ανάγκη να διασφαλίζεται η προσβασιμότητά τους σε όλους τους χώρους».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕΔΚΜ το Μάιο του 2021 ανέλαβε ανάλογη πρωτοβουλία ανθρωπιστικού χαρακτήρα και ευαισθησίας προς τα παιδιά με προβλήματα όρασης, δωρίζοντας δεκάδες ειδικές μπάλες ποδοσφαίρου σε σχολεία της περιφέρειας, όπου φοιτούν τυφλά παιδιά.
Στο πλαίσιο της απόφασης της να στηρίξει οικονομικά την καμπάνια «Μια μπάλα για όλους – Α Ball for all», παρέδωσε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας 120 ποδοσφαιρικές μπάλες, ειδικά κατασκευασμένες οι οποίες μοιράστηκαν δωρεάν σε παιδιά με προβλήματα όρασης που φοιτούν σε 35 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης
ΠΕΔΚΜ: Ψήφισμα για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες

 

ΠΕΔΚΜ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *