Πλήθος αντιδράσεων για τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής – Τον άφησαν κάτω από την εξέδρα

πρόεδρος Παραολυμπιακής Επιτροπής

Για λάθος έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού

Μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και σχόλια.

Η φωτογραφία προέρχεται από τα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων που έγιναν στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ενώ όλοι οι επίσημοι είναι πάνω στην ειδική εξέδρα, κάτω από αυτή βρίσκεται ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, μόνος του.

Φαίνεται πως κανείς δεν σκέφτηκε όχι μόνο να δημιουργήσει μια ράμπα ή έστω να τον ανεβάσουν επάνω στην εξέδρα.

Από την στιγμή που η φωτογραφία κυκλοφόρησε, προκλήθηκαν πολλά σχόλια.

Για το θέμα αναγκάστηκε να πάρει θέση ο Λευτέρης Αυγενάκης που μέσω της σελίδας του στο Facebook σχολίασε:

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Δράση για την ενίσχυση του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδας

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.

Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν. Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Giorgos Kapellakis, τον οποίο ευχαριστώ θερμά».

«Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία».