Πράσινο Ινστιτούτο: Πόλεις προσβάσιμες για όλους (ΒΙΝΤΕΟ)

Πράσινο Ινστιτούτο

Το ξεχωριστό σποτ που έρχεται για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβε το Πράσινο Ινστιτούτο με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και τους φορείς στο δικαίωμα των Ατόμων με αναπηρία για ελεύθερη πρόσβαση παντού.

Με σύνθημα «Πόλεις προσβάσιμες για όλους» το Πράσινο Ινστιτούτο δημιούργησε ένα ξεχωριστό σποτ για τα Ατομα με Αναπηρία θέλοντας να υπενθυμίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους λόγω των εμποδίων που συναντούν στην πόλη και στις μετακινήσεις τους.

Στο δρόμο, στα πεζοδρόμια ακόμη και στους οδηγούς τυφλών που φτιάχτηκαν αποκλειστικά γι’ αυτούς, τα εμπόδια είναι πολλά και για το λόγο αυτό, απαιτείται όχι μόνο η ευαισθητοποίηση αλλά και η διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και κατά συνέπεια η ποιότητα της ζωής τους.

Τα ΑμεΑ έχουν δικαίωμα στην ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση και μετακίνηση σε δημόσιους χώρους και ήρθε η ώρα οι τοπικές αρχές να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν στη δημιουργία πόλεων που θα είναι προσβάσιμες σε όλους, χωρίς εμπόδια για κανέναν πολίτη τους.

Μην κλείνετε τα μάτια στη δύσκολη καθημερινότητά τους, γίνεται σύμμαχοί τους και διαδώστε το μήνυμα για «Πόλεις προσβάσιμες για όλους».

Στο σποτ του Πράσινου Ινστιτούτου συμμετείχαν οι Φώτης Μπίμπασης και Γιώργος Καρβελάς, που έχουν πρόβλημα όρασης. Ο αγώνας του Πράσινου Ινστιτούτου για «Πόλεις προσβάσιμες σε όλους» συνεχίζεται με δεύτερο σποτ που αφορά ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Το βίντεο είναι μια παραγωγή της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Life Events Productions.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *