Θεσσαλονίκη: Ατομα με σύνδρομο Down γίνονται Barista σε μαγαζιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Το ερχόμενο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ετσι, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Σύνδρομο Down Ελλάδος, γνώρισαν τα μυστικά του καφέ και εκπαιδεύτηκαν σε συνεργασία με την εταιρία καφέ MOAK.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που Barista με σύνδρομο Down εκπαιδεύονται στην παρασκευή ροφημάτων και σε λίγες μέρες μάλιστα θα εργαστούν σε ρεαλιστικές συνθήκες παρασκευής καφέ, σε τρία καφέ στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, το ζαχαροπλαστείο «Μίλτος» φιλοξενεί τέσσερα άτομα με σύνδρομο Down και τους δίνει την ευκαιρία να εγκλιματιστούν στον χώρο της εργασίας, έως και τις 9 Δεκεμβρίου που θα βρίσκονται εκεί.

Ενα μεγάλο ταξίδι γνώσης ολοκληρώθηκε με χαμόγελα και πολλές αγκαλιές

Νέοι και νέες με σύνδρομο Down είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα μυστικά του καφέ. Από τις φυτείες, τη συλλογή και διαλογή του καρπού, έως το καβούρδισμα και την παρασκευή των ροφημάτων με βάση τον εσπρέσο, ένα μεγάλο ταξίδι γνώσης ολοκληρώθηκε με χαμόγελα και πολλές αγκαλιές!

Μια επίλεκτη ομάδα αυτών, οι επονομαζόμενοι WONDER-FULLBARISTA ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο εκπαιδεύσεων και αφού έλαβαν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, θα έχουν την ευκαιρία στο πλαίσιο της ενέργειας, να φιλοξενηθούν και να εργαστούν σε ρεαλιστικές συνθήκες παρασκευής καφέ, σε 3 συνεργαζόμενα καταστήματα του δικτύου της ΜΟΑΚ.

Διαβάστε επίσης  Πάσχα 2024: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τα καταστήματα όπου θα μπορεί κάποιος να βρει και να δοκιμάσει το καφέ ενός WONDER-FULLBARISTA, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου είναι:

Μίλτος Αρτοζαχαροπλαστείο (Τσιμισκή 82, κέντρο Θεσσαλονίκη)
Truffa (Γρ. Λαμπράκη με Τσιαπάνου Δημητρίου 36, Τούμπα)
The Small (Μεγ. Αλεξάνδρου 1, Αμπελόκηποι).