Θεσσαλονίκη: Το παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ)

Με σύνθημα «Ισα δικαιώματα, Ισες ευκαιρίες για όλους» Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα το παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Κόσμος από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας κατέκλυσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, θέλοντας να διαδηλώσει για τα δικαιώματά του. Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Πραγματοποιήθηκαν […]

Με σύνθημα «Ισα δικαιώματα, Ισες ευκαιρίες για όλους»

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα το παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Κόσμος από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας κατέκλυσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, θέλοντας να διαδηλώσει για τα δικαιώματά του.


Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.


Το παρών στο συλλαλητήριο δίνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας. Παρόντες ήταν επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος, Χάρης Αηδονόπουλος και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Κύριο αίτημα των συγκεντρωμένων είναι η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.

Οπως τόνισε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών ( παράρτημα Μακεδονίας- Θράκης), Γιώργος Αυγουστίδης: «Ζητούμε μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα για να μην είμαστε οι αόρατοι ανάπηροι. Ζητούμε ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους».

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη - Πατουλίδου: Στη 18η έκθεση βιβλίου το παραμύθι «Για την Ελλάδα»

Αξίζει να σημειωθεί πως σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και χρόνια πασχόντων σε όλη τη χώρα, αναδεικνύουν την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παλεύοντας ενάντια στη φτώχεια, τον ρατσισμό, τις στιγματιστικές προσεγγίσεις, τη φιλανθρωπία και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Οι σύλλογοι των νεφροπαθών και το αναπηρικό κίνημα διεκδικούν και αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα…