Το ζήτημα των οδηγών για τυφλούς στο ΠΕΔ-ΚΜ

fotis mpimpasis

Επιστολή του Φώτη Μπίμπαση προς τον Λάζαρο Κυρίζογλου Επιστολή στον πρόεδρο της ΠΕΔ- ΚΜ Λάζαρο Κυρίζογλου έστειλε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ, Φώτης Μπίμπασης, στην οποία αναφέρεται στο ζήτημα των οδηγών τυφλών στις πόλεις. Στην επιστολή, ζητά το θέμα να τεθεί σε συνεδρίαση και να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Η […]

Επιστολή του Φώτη Μπίμπαση προς τον Λάζαρο Κυρίζογλου

Επιστολή στον πρόεδρο της ΠΕΔ- ΚΜ Λάζαρο Κυρίζογλου έστειλε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ, Φώτης Μπίμπασης, στην οποία αναφέρεται στο ζήτημα των οδηγών τυφλών στις πόλεις.

Στην επιστολή, ζητά το θέμα να τεθεί σε συνεδρίαση και να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Η επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΣ: Τον πρόεδρο ΠΕΔ- ΚΜ κ. Λάζαρο Κυρίζογλου

ΘΕΜΑ: Παγίδες στην πόλη οι οδηγοί τυφλών για τα άτομα με πρόβλημα όρασης

Αξιότιμε κύριε Κυρίζογλου,

Με την παρούσα επιστολή, απευθυνόμενος και στο θεσμικό ρόλο στον οποίο κατέχεται, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), σας ζητώ να συμπεριλάβετε σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης τους οδηγούς τυφλών και τους κινδύνους που κρύβουν για τα Ατομα με Αναπηρία.

Επί του θέματος να προσκληθούν και να τοποθετηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Αξίζει να αναφέρω πως προσωπικά, ως Ατομο με Αναπηρία, καθημερινά αντιμετωπίζω προβλήματα στη μετακίνησή μου. Οδηγοί τυφλών αντί να διευκολύνουν την προσβασιμότητα στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, οδηγούν σε παγίδες ενώ ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για τη σωματική μας ακεραιότητα.

Οσο αφορά τα πεζοδρόμια, μερικές φορές η μετακίνησή μας πάνω σ’ αυτά μετατρέπεται σε πραγματικό «Γολγοθά» καθώς καλούμαστε να ξεπεράσουμε διάφορα εμπόδια, όπως παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τραπεζοκαθίσματα και άλλα.

Με εκτίμηση
Φώτης Μπίμπασης
Μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ
και Υποψήφιος Δημοτικός
Σύμβουλος με την παράταξη
της Υποψήφιας Δημάρχου Κατερίνας Νοτοπούλου