Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πληρώνονται πλέον τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Σημαντικές αλλαγές έρχονται για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις εκλογές, καθώς πλέον θα πληρώνονται για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά σε εκλογές ορίζεται εκλογική αποζημίωση και για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής 40 ευρώ για την πρώτη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 και 30 ευρώ για την δεύτερη (αν χρειαστεί) Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Δείτε επίσης: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ποιες ημέρες θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν μερικές διακοπές, λόγω των εκλογών στους δήμους και τις περιφέρειες.

Οι τυχεροί θα είναι εκείνοι που κατοικούν σε δήμους στους οποίους θα γίνουν και επαναληπτικές εκλογές.

Ολες οι σχολικές αίθουσες θα μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα και οι μαθητές δεν θα κάνουν μαθήματα άλλοι για δύο ημέρες και άλλοι για τέσσερις ημέρες. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 6 και την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου λόγω των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Σε όσες περιφέρειες ή δήμους διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Πηγή φωτό: Eurokinissi