“Ανακυκλώνω -Αλλάζω θερμοσίφωνα”: Ποιοι οι δικαιούχοι του επιδόματος

ακίνητα αδήλωτα τετραγωνικά ΕΝΦΙΑ πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

Οι επιδοτήσεις θα φτάσουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ

Σιγά σιγά πλησιάζει ο καιρός όπου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για τις υποβολές των αιτήσεων για το πρόγραμμα “Ανακυκλώνω -Αλλάζω θερμοσίφωνα”.

Μέσα στον Μάρτιο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στο allazothermosifona.gov.gr και να ακολουθήσουν τα βήματα που απαιτούνται για το voucher.

Στη συνέχεια, προκύπτει η ενημέρωση με ένα SMS, θα καθοριστεί το ύψος που δικαιούστε -ανάλογα με το εισόδημα- και θα μπορέσετε να την εξαργυρώσετε με την αγορά.

Η διαδικασία θα είναι ίδια με το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών «Αλλάζω συσκευή». Παρότι δεν έχουν καθοριστεί οι δικαιούχοι για το «Ανακυκλώνω-Αλλάζω θερμοσίφωνα», από το προηγούμενο πρόγραμμα διαπιστώνουμε ότι δικαιούχοι θα είναι τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μετά το 2005, με ΑΦΜ και κωδικούς Taxisnet και υπέβαλαν φορολογική δήλωση για το 2021.

Την αίτηση θα κάνει ένα μέλος της οικογένειας, ενώ η επιδότηση θα καλύπτει μέχρι και το 60% για την 1η εισοδηματική κατηγορία. Από εκεί και πέρα η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή και θα διαμορφώνεται ανάλογα το ποσοστό της έκπτωσης.

Διαβάστε επίσης  Πανελλαδικές εξετάσεις: Ποιοι μαθητές θα πάρουν επίδομα 350 ευρώ

Να σημειωθεί πως οι επιδοτήσεις θα φτάσουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ.