Χριστούγεννα: Και επίσημα στο τραπέζι SMS στο 13033

Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη lockdown περιορισμός μετακινήσεων

Ολα όσα τόνισε ο Στέλιος Πέτσας

Αποκαλυπτικός για το άνοιγμα της αγοράς μέσα στο Δεκέμβριο και για την παραμονή του SMS στο 13033 εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Χριστούγεννα: Μιλώντας στον ΑΝΤ1, και αναφερόμενος στη μερική άρση του lockdown άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο παραμονή των SMS και κατά την περίοδο των εορτών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν παραμένει το SMS στο 13033 για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τόνισε ότι όλα βρίσκονται στο τραπέζι όπως και να παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από κάποια ώρα.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως οι Έλληνες δεν θα μπορούν να επισκεφτούν φέτος μεγάλες πίστες καθώς όπως τόνισε όλα τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με καθήμενους. Δεν απάντησε ωστόσο τι θα γίνει με τα μπαρ ενώ ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα η εστίαση να ανοίξει με συγκεκριμένο ωράριο.

Οπως αποκάλυψε το Dnews, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση του lockdown αλλά και το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου. Όπως τονίζουν κυβέρνητικά στελέχη το άνοιγμα της χώρας θα γίνει σταδιακά και με προσοχή.

Σε πρώτη φάση λοιπόν θα ανοίξουν Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και μετά θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής που όπως τόνισε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα προκριθεί η λίση του click away, με ψώνια από το σπίτι και παραλαβή από το κατάστημα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *