Δόθηκε παράταση για το επίδομα της ΔΥΠΑ “Πάω Μπροστά”

ευρώ επίδομα

Πού μπορούν να κάνουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα της ΔΥΠΑ “Πάω Μπροστά”, το οποίο έχει πάρει παράταση.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στην Α΄ φάση του προγράμματος αναβάθμισης δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων «Πάω Μπροστά» μπορούν να υποβάλουν αίτηση, μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ώρα 23:59.

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης που υλοποιείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), προσφέρεται επιδοτούμενη κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών σε 150.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, η οποία οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -NextGenerationEU.

Διαβάστε επίσης  Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση:

Μέσω gov.gr, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/katartisi-ergazomenon

Μέσω voucher.gov.gr: Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση