ΕΦΚ: Νωρίτερα η εξόφληση στους αγρότες

αμπέλι

Τα μέτρα που δίνουν… ανάσες

Ερχεται… τριπλή ανάσα για τους αγρότες που αναγκάζονται να ξοδεύουν πολλά λίτρα πετρελαίου στα μηχανήματά τους ανεβάζοντας έτσι και τα συνολικά κόστη.

Ειδικότερα, από τη μια το fuel pass, από την άλλη η έκπτωση απευθείας στην αντλία, αλλά και η επίσπευση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στους αγρότες, τους εξασφαλίζει απαραίτητο ρευστό γι’ αυτή την δύσκολη περίοδο.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου, θα γίνει η επιστροφή στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο κατανάλωσαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 για τις καλλιέργειές τους.

Νωρίτερα η εξόφληση ΕΦΚ στους αγρότες

Η κυβέρνηση έχοντας εξασφαλίσει τον δημοσιονομικό χώρο θα καταβάλει εντός του Αυγούστου, αντί του Νοεμβρίου, την επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο.

Το καταβλητέο ποσό θα υπολογίζεται με βάση το σύνολο του κόστους για την αγορά πετρελαίου από την αρχή του έτους έως 30/6/22 και με ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2021.

Διαβάστε επίσης
Καβάλα: Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες από το χαλάζι (ΦΩΤΟ)

Πηγή: enikos.gr